Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 7 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 07-11-2006

Met: gewonden in verkeer, schreeuwende man en illegaal

Vrouw gewond na aanrijding

Volendam, maandag 6 november 2006, 15:50 uur.

Een 42-jarige bestuurster van een snorfiets uit Edam is gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto die werd bestuurd door een 18-jarige Volendammer. De automobilist reed over de Torenvalkstraat en sloeg linksaf de Pastoor J. Langedijkstraat in. Hierbij zag hij de Edamse, die uit tegenovergestelde richting over het fietspad aankwam, over het hoofd. De vrouw werd met vermoedelijk een beenbreuk en knieletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces verbaal op van de aanrijding.

Winkeldiefstal

Zaandam, maandag 6 november 2006, 16:00 uur.

De politie heeft een 17-jarig meisje en een 18-jarige vrouw aangehouden als verdachten van winkeldiefstal uit een kledingwinkel aan de Westzijde. Agenten in burger zagen het tweetal met een kinderwagen en een lege tas de winkel ingaan. Even later kwamen zij naar buiten met een gevulde tas terwijl er niet bij de kassa was afgerekend. In de tas werd babykleding aangetroffen. Door de politie wordt in het kader van project 'Puntmuts' in het winkelgebied van Zaandam extra in burger en uniform gesurveilleerd in de drukke winkelmaanden.

Illegaal

Zaandam, maandag 6 november 2006, 17:00 uur.

Bij een verkeerscontrole op de Kepplerstraat viel het agenten op dat een man zich tussen twee stoelen in een bedrijfsbusje probeerde te verstoppen. Bij navraag gaf de man toe dat hij illegaal in Nederland verbleef en geen paspoort bij zich had. De uit Noord Afrika afkomstige man werd aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingendienst die hem heeft ingesloten tot hij wordt teruggestuurd naar zijn thuisland.

Kind aangereden

Purmerend, maandag 6 november 2006, 17:37 uur.

Een 8-jarig jongetje uit Purmerend is gewond geraakt nadat hij bij het oversteken werd aangereden door een bus van het streekvervoer. De autobus, bestuurd door een 57-jarige Purmerender, reed vanuit de richting Edisonweg over de Van Osweg in de richting van de Overlanderstraat. Ter hoogte van de Graeffweg stak de jongen de Van Osweg rennend over in de richting van de Luiendijk. Hierbij werd hij aangereden door de met geringe snelheid rijdende bus. De jongen werd gestabiliseerd door het per helikopter ingevlogen traumateam en per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Valse naam

Purmerend, maandag 6 november 2006, 14:27 uur.

De politie heeft een 24-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden omdat hij een valse naam opgaf. De man werd op de Achterdijk naar zijn rijbewijs gevraagd. Hierbij gaf hij een rijbewijs af dat niet van hem was. De man werd bekeurd voor het opgeven van een valse naam en omdat de APK van zijn voertuig niet meer geldig was.

Schreeuwende man

Zaandam, dinsdag 7 november 2006, 03:41 uur.

Een 40-jarige man is door de politie aangehouden nadat hij op straat had staan schreeuwen en met ijzeren pijpen in een speeltuintje bij de Commandeurstraat op speeltoestellen had geslagen. Toen de agenten arriveerden rende de man luid schreeuwend en wild gebarend op hen af. De man bleek zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank en werd aangehouden. De verdachte werd ingesloten ter ontnuchtering en in de loop van de ochtend na verhoor met een bekeuring voor openbare dronkenschap heengezonden.

Inbraak woning

Zaandam, dinsdag 7 november 2006, 08:17 uur.

Op de Stationsstraat werd ingebroken in een woning door het raam boven de achterdeur te forceren. Uit de woning waren diverse goederen verdwenen waaronder een fototoestel, computer, horloge en jas. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de achtergelaten sporen.