Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t

Politici over hun studententijd

in TKMST Havo/Vwo Magazine

Amsterdam, 7 november 2006 - De politici Agnes Kant, Alexander Pechtold, Mark Rutte, Nehabat Albayrak en Jan Peter Balkenende spreken in TKMST Havo/Vwo Magazine vrijuit over hoe zij hun studententijd hebben meegemaakt. Zo was het voor Agnes Kant meestal op donderdagavond flink raak, dronk Jan Peter Balkenende graag een vaasje en had Mark Rutte van pianospelen graag zijn werk gemaakt. Tweede op de lijst van de PvdA, Nebahat Albayrak, omschrijft haar studententijd als 'snel en leuk'. Alexander Pechtold heeft tien jaar ingeschreven gestaan, waarvan hij 6 jaar écht met zijn studie bezig is geweest.

TKMST Magazine
TKMST Havo/vwo Magazine is hét tijdschrift voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Het magazine is een leidraad in het keuzeproces van de scholieren. Leerlingen in 4 en 5 havo en 5 en 6 vwo lezen het hele schooljaar over de keuzemogelijkheden na de middelbare school. Zo worden ze geïnformeerd over beroepen, opleidingen, werken, studeren en het (studenten)leven. Het magazine bevat aansprekende artikelen waarin de doelgroep veel ruimte krijgt om zelf over hun studiekeuze te vertellen. Op deze manier is de identificatie met TKMST door haar lezers groot. De scholieren zien dat hun eigen 'geworstel' met het keuzeproces ook aanwezig is bij anderen. Daarnaast zijn sommigen scholieren al heel expliciet over hun keuze en leggen ze uit wat zij van een bepaalde studie verwachten. TKMST Havo/Vwo Magazine is kosteloos verkrijgbaar op aanvraag van de schooldecaan.

Aromedia Educatief
Aromedia Educatief ondersteunt jongeren en scholieren in de leeftijdskolom van 11 t/m 17 jaar bij het maken van de belangrijkste keuzes in studie en leven. Voor deze doelgroepen heeft Aromedia Educatief onder haar merken B-zik, TKMST, Schoolweb.nl en Studie Beurs een veelvoud van producten ontwikkeld waarmee de onderwijswereld, het bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheden hun doelgroepen optimaal bereiken. #####