Gemeente Hilversum

50 meter kunst op bouwhekken bouwplaats station

7 november 2006
"Het is fantastisch wat de kinderen geschilderd hebben". Beeldend kunstenaar Heleen Boersma van SchilderprojeKten is enthousiast over de wijze waarop kinderen de schilderijen hebben ingevuld. Die schilderijen gaan straks de bouwhekken rond de aanleg van de langzaam verkeerstunnel bij het station Hilversum verluchtigen.

Voor Heleen is het alweer een nieuw project. Onder haar leiding werden bijvoorbeeld de illustraties gemaakt die de schuttingen rond de bouwplaats REGEV-terrein (Villa Industria) sieren.

Het opleuken van de bouwplaats op station Hilversum is een opdracht van de gemeente en ProRail. Kinderen, die in de buurt van het spoor wonen en kinderen, die op scholen zitten in de buurt van het station doen mee aan dit project. Deze scholen zijn De Minckelersschool, Het Kruispunt, de montessorischool Centrum en de Leeuwenhoekschool. De kinderen hebben tekeningen gemaakt waaruit Heleen Boersma een keuze heeft gemaakt. Vervolgens hebben de kunstenaartjes hun eigen ontwerp geschilderd in het tijdelijkje atelier aan de Stroeslaan. In het totaal doen er 33 kinderen mee. Het hele project, dat uit vijf series bestaat, is zo'n 50 meter lang.

Twee series hebben als onderwerp wachtende reizigers voor de spoorbomen. Twee andere series gaan over de graafmachines mol en worm. In de laatste serie, die Tunnelvissies heet, ontmoeten allerlei vissen elkaar. Alle series krijgen een lijst.