Gemeente Cromstrijen


24-10-2006

Diabetes voorlichting bij u in de buurt!

Nederland telt momenteel 850.000 mensen met diabetes. Uit onderzoek blijkt dat zeker 20% daarvan voorkomen kan worden! In het voorjaar van 2006 is daarom de landelijke preventiecampagne "Kijk op Diabetes" van start gegaan en regionaal besteden de GGD Zuidhollandse Eilanden, de Zorg en Welzijn Groep afd. Gezondheid Service en de bibliotheken Zuid-Hollandse Delta en Hoeksche Waard hier in de maand november extra aandacht aan.

De Eilandhopper, een mobiel informatiecentrum van de GGD, zal hiertoe worden ingericht met materiaal van de Nederlandse Diabetes Vereniging en het project "Kijk op diabetes". Er is een diëtiste en diabetes-verpleegkundige van de Zorg en Welzijn Groep aanwezig die uw bloedglucosegehalte kan bepalen en/of een diabetesrisicotest met u kan doorlopen en/of waaraan u uw vragen kunt stellen. Ook is er materiaal en krijgt u tips over beweging en gezonde voeding van de aanwezige medewerkers. Voor de kinderen is er een leuke, leerzame quiz.

De diabetesvoorlichting vindt plaats op woensdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur.
Er zijn geen kosten aan verbonden. U bent van harte welkom op woensdag 8 november bij
Bibliotheek Puttershoek, gebouw de Drie Lelies aan de Narvikstraat 1 in Puttershoek.

Meer informatie
De Gezondheidswijzer is het informatiecentrum van de GGD waar iedereen terecht kan met vragen over ziekte en gezondheid. Voor meer informatie over de voorlichting diabetes kunt u e-mailen naar: gezondheidswijzer@ggd-zhe.nl of neem telefonisch contact op met de Gezondheidswijzer: T (0181) 65 24 04.