Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 6 november 2006/037

Open dag van renovatieproject Spaarndammercarré Blok 1

Spaarndammercarré Blok 1, een renovatieproject in de Spaarndammerbuurt te Amsterdam, wordt binnenkort opgeleverd. Hieraan vooraf wordt op 8 november van 16.00 - 18.00 uur een open dag georganiseerd in Blok 1, Knollendamstraat 86 te Amsterdam. Spaarndammercarré Blok 1 is het derde blok van vier monumentale gebouwen van Woonstichting De Key dat opgeleverd wordt. In Blok 1 worden 31 woningen gerealiseerd, waarvan de helft in de huur en de helft in de verkoop komt. Hooyschuur Architecten BNA is de betrokken architect en De Principaal is de projectontwikkelaar van Spaarndammercarré.

Hoog niveau renovatie

Aan de buitenzijde is het blok op hoog niveau gerenoveerd, waarbij veel aandacht is besteed aan het terugbrengen van authentieke details, zoals de roeden in de ramen. Van binnen hebben de woningen de kwaliteit van een nieuwbouwwoning met schitterende badkamers. Sommige woningen zijn voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur.

Buurtaanpak Spaarndammerbuurt

Spaarndammercarré maakt onderdeel uit van 'buurtaanpak Spaarndammerbuurt', een integrale aanpak van de hele buurt. Dat betekent dat er niet alleen aandacht is voor woningverbetering, maar ook voor investeringen in de economische en sociale positie van de bewoners. Woonstichting De Key werkt hierbij samen met bewoners en een groot aantal partijen, waaronder Stadsdeel Westerpark. De Key heeft een visie ontwikkeld op de vernieuwing van de Spaarndammerbuurt en de nieuwbouw in de Houthavens. Voor meer informatie, zie www.spaarndammercarre.nl, of www.spaarndammerbuurt.dekey.nl.
---

Noot voor de reactie,

Ingezonden persbericht