SGP


02 - 11 - 06 | Goedgezinde politiek

Ter gelegenheid van haar publicatie over het Nederlandse gezinsbeleid in Europees perspectief organiseert de Guido de Brès-Stichting, het studiecentrum van de SGP, D.v. op woensdagmiddag 8 november 2006 een Guido-conferentie (perspresentatie) over het thema:

GOEDGEZINDE POLITIEK

Aanleiding
De Guido de Brès-Stichting heeft een onderzoek gedaan naar de vraag welke plaats en betekenis het gezin heeft in wetgeving en overheidsbeleid van Nederland, ook in vergelijking met andere Europese landen. Welk belang zal de overheid aan gezinsbeleid moeten toekennen in het licht van actuele en toekomstige maatschappelijke ontwikkelingen? De studie GOEDGEZINDE POLITIEK. Nederlands gezinsbeleid in Europees perspectief is geschreven door drs. H.J. Hooglander, beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de SGP.

Sprekers

* Minister mr. A.J. de Geus (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) Reactie op uitkomsten en aanbevelingen van het onderzoek


* Mevrouw dr. M.M. Pool (Stafmedewerker Nederlandse Gezinsraad) Reactie op uitkomsten en aanbevelingen van het onderzoek


* Ir. B.J. van der Vlies (Fractievoorzitter SGP in de Tweede Kamer) Waarom heeft Nederland juist nu een goed gezinsbeleid nodig?

Forumdebat
Na de korte reacties op de studie âGoedgezinde politiekâ krijgen pers en publiek de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers o.l.v. drs. J.A. Schippers, directeur van de Guido de Brès-Stichting.

Plaats
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag.

Tijd
Van 16.00 tot circa 16.45 uur. U bent welkom vanaf 15.30 uur voor een kopje koffie. Na afloop is er gelegenheid tot informele gedachtewisseling onder het genot van een hapje en drankje.

Aanmelding
Deelname aan deze Guido-conferentie is gratis. In verband met de organisatie is aanmelding D.v. vóór dinsdag 7 november 10.00 uur nodig. Klik hier om u aan te melden.
Goedgezinde politiek