Vereniging van milieukundigen

Persbericht

7 november 2006

VVM presenteert Milieustemwijzer: www.milieustemwijzer.nl

Het bezoek dat voormalig Amerikaans vice-president Al Gore onlangs aan ons land bracht heeft het milieuvraagstuk onverwacht tot centraal onderwerp van de verkiezingsstrijd gebombardeerd. Maar wat zeggen de partijen over het energievraagstuk, het afvalprobleem of het voorkomen van een klimaatramp? Iedereen kan voor antwoorden op deze vraag vanaf vandaag terecht op de milieustemwijzer van de Vereniging van Milieuprofessionals (VVM): www.milieustemwijzer.nl

Met het oog op de naderende verkiezingen heeft de VVM alle fracties in de Tweede Kamer gevraagd de kern van hun milieuprogramma te verwoorden. Vrijwel alle partijen hebben gehoor gegeven aan deze oproep. Hun reacties zijn te vinden in het nieuwste nummer van Tijdschrift Milieu van de VVM. De Tweede Kamerleden Liesbeth Spies (CDA), Wijnand Duyvendak (GroenLinks), Paulus Jansen (SP) en wethouder Marnix Norder (Pvda)ontvangen op woensdagmiddag om 18.00 uur een eerste exemplaar van dit nummer uit handen van VVM-voorzitter Jaap Jelle Feenstra in perscentrum Nieuwspoort te Den Haag.

De VVM hoopt dat dit initiatief ertoe bijdraagt dat milieu straks een serieuze rol speelt in de stemhokjes. Dergelijke grote rol dat het nieuw te vormen kabinet er niet om heen kan weer een milieuminister te benoemen.