Gemeente Bolsward


woensdag 8 november 2006

Wet bodembescherming

Gemeente Bolsward en Wûnseradiel
WET BODEMBESCHERMING
Bekendmaking vaststelling ontwerp bodemkwaliteitskaart en bijbe-horend bodembeheerplan voor de gemeenten Bolsward en Wûnseradiel. De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bolsward en Wûnseradiel maken ingevolge afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat gedurende zes weken, van 10 november 2006 tot 22 december 2006 ter inzage ligt:
het ontwerp van de bodemkwaliteitskaart Zuidwest Fryslân (BKK) en het bijbehorende bodembe-heerplan Zuidwest Fryslân (BBP) voor het grondgebied van de gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Littenseradiel, Nijefurd en Wûnseradiel.

Op elke werkdag tijdens de normale openingstijden van elk gemeentehuis. Let hierbij op dat een aan-tal gemeentehuizen niet de gehele dag zonder afspraak open is. Raadpleeg voor de openingstijden de gemeentegids of de gemeentelijke website.

Doel bodemkwaliteitskaart en bodembeheersplan
De bodemkwaliteitskaart (BKK) is een kaart waarin de actuele bodemkwaliteit van de gemeenten is onderscheiden naar verschillende deelgebieden (zones van vergelijkbare kwaliteit) is weergegeven. De bodemkwaliteitskaart is geconstrueerd aan de hand van gegevens over de bodemopbouw, de gebruikshistorie en uitgevoerde bodemonderzoeken. Het bodembeheerplan (BBP) hoort bij de bodemkwaliteitskaart en beschrijft het beleid ten aanzien van hergebruik van grond als bodem. Door het vaststellen van de BBK en BBP kan binnen de gemeente gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden uit de Vrijstellingsregeling grondverzet en vrijstelling van enkele bepalingen uit het Bouwstoffenbesluit. Hierdoor kan bij het toepassen van schone of licht verontreinigde grond een belangrijke besparing op de analysekosten van partijen grond worden ge-haald. Tevens is met de bodemkwaliteitskaart de achtergrondwaarde van de onderscheiden deelge-bieden vastgesteld.

Samenwerking tussen gemeenten
De BKK Zuidwest Fryslân en het BBP Zuidwest Fryslân is een gezamenlijk beleidsstuk van de ge-meenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Lemsterlân, Littenseradiel, Nijefurd en Wûnseradiel. Door de samenwerking, afstemming en koppeling tussen deze gemeenten is de mogelijkheid tot het toepassen van grond binnen deze gemeenten grensoverschrijdend.

Indienen zienswijzen
Tegen dit ontwerpbesluit kan gedurende bovengenoemde periode door een ieder zienswijzen worden ingediend. Uw zienswijze ten aanzien van het grondgebied van de gemeente kunt u schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van deze gemeente. Mondelinge zienswijzen kunnen gedurende bovengenoemde termijn worden ingediend na telefonische afspraak met de genoemde contactpersoon van de gemeente.

Gemeente Bolsward Postbus 33 8700 AA BOLSWARD Contactpersoon: mevrouw G. Salverda, bureau VROM, tel: 0515-578716.

Gemeente Wûnseradiel Postbus 2 8748 ZL WITMARSUM Contactpersoon: de heer R.F. Rijpma, afdeling VROM tel: 0517-533383.

Bolsward en Witmarsum, 8 november 2006.