Politie Hollands Midden

Datum: 8 november 2006


---
Lisse/ Hillegom (Brom)fietsverlichtingscontrole Het politieteam van Lisse en Hillegom heeft op dinsdagavond 7 november fietsers en bromfietsers gecontroleerd op de aanwezigheid van de juiste verlichting. De controles vonden plaats in Lisse op de Heereweg en in Hillegom op de Leidsestraat. In totaal zijn er 13 bekeurinigen uitgeschreven. Deze bekeuringen konden eenvoudig worden voorkomen. Voor meer informatie over opvallen in het verkeer, kijk op www.fietslichtaan.nl.

Leiden Inbraak via intrappen deur De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Oranjegracht. Via het intrappen van een deur verschaften de dader(s) zich toegang tot de woning. De woning werd overhoopt gehaald in een zoektocht naar waardevolle spullen. De bewoonster trof bij thuiskomst een wanorde aan. Uit de woning zijn onder andere een televisie en sieraden weggenomen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader achtergelaten sporen die kunnen leiden naar de identiteit van de dader. De politie zet het onderzoek voort.

Voorschoten Doorrijder klem gereden

De politie heeft dinsdag 7 november rond 18.00 uur op het Van Dulmplein een 22 jarige automobilist uit Voorschoten aangehouden. Hij was daar in zijn auto klemgereden door een lesauto bestuurd door een 51 jarige instructeur uit Voorburg. Deze deed dit nadat zijn auto op de Papalaan door de verdachte lichtjes werd aangereden waarbij de buitenspiegel schade opliep. De verdachte reed vervolgens door. De instructeur verwisselde snel van plaats met zijn net achter het stuur plaatsgenomen leerlingen en ging de veroorzaker achterna. Op het van Dulmplein lukte het hem om de man uit Voorschoten klem te rijden. De gewaarschuwde politie nam de verdachte over, hoorde hem over de aanrijding en maakt proces-verbaal op voor het doorrijden na aanrijding.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na aanbieden vals geld

De politie heeft dinsdag 7 november rond 19.15 uur in een coffeeshop in de Hooftstraat een 19 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De man bood daar 100 euro aan die niet bleek op te lichten onder het UV-licht. De medewerker vermoedde dan ook dat het om een vals biljet ging en waarschuwde de politie. Deze hield de man aan en heeft het biljet voor nader onderzoek in beslaggenomen. De man verklaarde dat hij niet wist dat het om vals geld ging. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld maar het onderzoek gaat door.

Bodegraven Diefstal van kentekenplaten en benzine Op dinsdag 7 november, rond 22.00 uur, reden agenten op de Goudseweg in de richting van Reeuwijk. Langs de weg zagen zij een rode Renault staan en een man in de richting van de daargelegen sloot lopen. Agenten besloten de auto te controleren en uit te zoeken wat de man bij de sloot aan het doen was.

De politieauto werd voor de Renault geparkeerd, op dat moment kwam de man alweer bij de sloot vandaan lopen. De man had tot op zijn kruis in de sloot gelegen. Een agent nam poolshoogte bij de sloot en zag daar een kentekenplaat liggen. Het kenteken werd gecheckt. Algauw bleek dat de kentekenplaat juist die avond gestolen was van een auto uit Alphen aan den Rijn. De eigenaar van de kentekens werd in kennis gesteld. Met toestemming van de verdachten, in totaal drie mannen, werd er in de kofferbak van de Renault gekeken. In de kofferbak troffen de agenten een zelfde kentekenplaat aan.

De benzinetank van de Renault zat tjokvol en de agenten vroegen aan de verdachten waar zij getankt hadden en of zij een bonnetje konden tonen. Dat konden zij niet. Via de meldkamer werd duidelijk dat er even daarvoor bij een tankstation aan de N11 door een rode Renault getankt was zonder te betalen. Hierop zijn de verdachten aangehouden. De drie mannen, een 23 jarige Leidenaar, een 17 jarige Leidenaar en een 19 jarige Voorschotenaar, zijn op het bureau ingesloten. De eigenaar van de kentekens heeft aangifte gedaan van diefstal, ook het tankstation heeft aangifte gedaan tegen de mannen. De politie zet het onderzoek naar de verdachten voort.

Gouda Frontale botsing tussen scooters Op dinsdag 7 november, rond 17.50 uur, vond in de bocht van de Coenecoopbrug (Goudse kant) een frontale aanrijding plaats tussen twee scooters. Een 48 jarige vrouw uit Waddinxveen, kwam uit de richting van Gouda en moest om een slingerende fietser heen. Hierbij kwam zij op de andere weghelft terecht, waar zojuist een andere scooter aan kwam rijden. De twee scooters botsten frontaal op elkaar. De vrouw is later naar het Groene Hart ziekenhuis gegaan voor onderzoek aan haar pols. De man hoefde niet naar het ziekenhuis.

Gouda Aanhouding na belediging agenten

De politie heeft dinsdag 7 november rond 22.00 uur op de Cort van der Lindenstraat een 16 jarige jongen uit Gouda aangehouden voor het beledigen van agenten. De politie was daar naar een adres gegaan na melding dat daar twee onafgesloten fietsen in de brandgang waren aangetroffen. Omdat de bewoner het niet vertrouwde en diefstal vermoedde, zette hij ze in de tuin en belde de politie.

Toen de politie daar arriveerde hadden zich daar ook twee jongens bij de bewoner gemeld. Ze wilden hun fiets terug. Omdat er toch onduidelijkheden bleven over het eigendom, besloten de agenten de fietsen voor nader onderzoek mee te nemen naar het politiebureau. Op dat moment begon de verdachte de agenten uit te schelden voor alles wat los en vast zit. Hij werd dan ook aangehouden en is ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Krimpen aan de Lek Man bekeurd voor nachtvissen De politie heeft een 25 jarige man uit Krimpen aan den IJssel bekeurd voor nachtvissen. De man werd midden in de nacht van 8 november betrapt op het vissen langs de Krimpenerhout. Daarnaast gebruikte de man drie hengels wat eveneens verboden is. De man kreeg twee bekeuringen en een waarschuwing voor het kamperen met een tent langs de waterkant.

Schoonhoven/ Bergambacht (Brom)fietsverlichtingscontrole Het politieteam van de Krimpenerwaard heeft op dinsdagavond 7 november fietsers en bromfietsers gecontroleerd op de aanwezigheid van de juiste verlichting. De controles vonden plaats in Schoonhoven op de Haven en in Bergambacht op de Burg Uilkensstraat. In totaal zijn er 14 bekeurinigen uitgeschreven. Voor meer informatie over opvallen in het verkeer, kijk op www.fietslichtaan.nl.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --