Ecofys

Persbericht 8 november 2006

Ecofys leert kinderen spelen met zonne-energie
UTRECHT, 8 november 2006 - Met het nieuwe zonne-energieplein in het Griftpark te Utrecht informeert Ecofys kinderen en hun ouders over zonne-energie. Op 8 november om 14.00 uur openen wethouder Robert Giesberts (Openbare Ruimte) en een groep kinderen dit eerste zonne-energieplein van Nederland.

Spelen met de zon
Het eerste zonne-energieplein bestaat uit 40 blauwe en groene tegels met ingebouwde zonnecellen en een tweetal transparante buizen met blauwe en groene bubbels. Bezoekers kunnen op de tegels gaan staan, liggen of zitten, waardoor de cellen minder zonlicht vangen. Het resultaat hiervan is direct zichtbaar in de twee buizen: minder zonlicht op de tegels produceert minder bubbels in de buizen en andersom. Bij het plein staat een informatiebord met uitleg over zonne-energie en de werking van het zonne-energieplein.

Innovatieprijs
Ecofys heeft met het idee van de zonnetegels in mei 2004 de landelijke energiebesparingsprijs van de GWW-sector gewonnen. Nadat de gemeente Utrecht geïnteresseerd bleek, heeft Ecofys het educatieve zonne-energieplein in het Griftpark gerealiseerd.

Zonne-energie voor iedereen
Zonnecellen maken gebruik van zon- en daglicht om elektriciteit op te wekken. De markt voor zonne-energie is sterk groeiende, overal ter wereld worden grote zonne-energieprojecten gerealiseerd. Met de zonnetegel wil Ecofys op speelse wijze mensen informeren over zonne-energie en de werking ervan.


---

-------------

Ecofys Netherlands BV (www.ecofys.nl)
Ecofys is een vooraanstaand bedrijf op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Meer dan 250 medewerkers in tien landen leveren diensten en innovaties op het gebied van duurzame energie. Ecofys maakt deel uit van de Econcern groep, één van Europa's 500 snelst groeiende bedrijven, met de missie "een duurzame energievoorziening voor iedereen".