Gemeente Alkmaar


Woensdag 8 november 2006

Het groen in Alkmaar Noord wordt opgeknapt

Volgende week starten op diverse plekken in Alkmaar Noord werkzaamheden aan het groen. Het groen wordt namelijk opgeknapt: fris en verzorgd, met meer kleur en een afwisselende beplanting. Zo moet het worden.

De werkzaamheden worden in de volgende buurten uitgevoerd:


- Omgeving Jollenpad, Schouwstraat, Wielingenweg, Treilerstraat, en Schoenerpad


- Kanaaldijk, aan de kant van de Houtdraaierstraat, Imkerstraat en Scheepmakerstraat


- Omgeving Barmsijsstraat, Gruttostraat, Vogelweg, Arendsweg, Plevierstraat, Houtduifstraat, Eksterstraat


- Omgeving Grutterij, Walserij, Vesterij, Brouwerij, Ziederij, Faktorij, Faktorijpad, Ringslootpad

De werkzaamheden duren tot eind maart 2007. Het heeft enige tijd nodig, voordat de werkzaamheden hun vruchten zichtbaar afwerpen. Er worden eerst bomen gekapt, plantsoenen gerooid, grond- en straatwerkzaamheden verricht en gras gefreesd voordat uiteindelijk weer gras ingezaaid en bomen en struiken geplant worden. De buurten in Alkmaar Noord gaan wel weer groen het voorjaar en de zomer in!

De buurten zijn geïnformeerd over de plannen. De eerste plannen zijn in maart en april 2005 naar buiten gebracht via publicaties in de Stadskrant, huis-aan-huis-flyers en via een inspraakavond op 7 april 2005 in de Blije Mare. Na verwerking van de inspraakreacties zijn de definitieve plannen in augustus 2005 door het college van burgemeester en wethouders goedgekeurd. De definitieve plannen zijn tijdens een inloopavond op 19 september 2005 in de Blije Mare bekend gemaakt. En nu is het dus tijd voor de uitvoering.

Ook in Alkmaar West en Zuid wordt het groen in 2007 opgeknapt. De werkzaamheden in West starten in de tweede week van januari 2007 en in Zuid in de tweede week van februari 2007.

Meer informatie: afdeling Communicatie, Inge Jonker, (072) 548 89 90.
-----------------------

---- --