Dienstenbond CNV

CAO-voorstellen PGGM
08-11-2006

De CAO-onderhandelingen zullen eind november van start gaan. Wij hebben u in oktober geïnformeerd over de concept CAO-voorstellen. Op basis van uw reacties hebben wij de voorstellen geformuleerd, die wij naar PGGM zullen sturen en wat ons betreft uitgangspunt zullen zijn voor de onderhandelingen.

De CAO-onderhandelingen zullen op 30 november 2006 van start gaan. Op basis van reacties van de leden van CNV Dienstenbond en in overleg met kaderleden hebben wij de voorstellen geformuleerd. Wij hebben samen met de andere bonden uw werkgever ook nog een aantal vragen gesteld, waarop wij graag antwoord willen alvorens het CAO-overleg van start gaat. Het is goed mogelijk dat deze vragen nog van invloed zijn op de CAO-voorstellen. Wij hebben bij uw werkgever dan ook aangegeven dat wij ons het recht voorbehouden om tot eventueel aanvullende of wijzigingsvoorstellen te komen. Wij zullen u hierover uiteraard op de hoogte houden.

Wij hebben uw werkgever op de volgende onderwerpen bevraagd:
* Resultaten van de beoordelingen in 2005 (en voor zover mogelijk in 2006)

* Berekening van de pensioenpremie voor het jaar 2006 (en voor zover mogelijk 2007)

* Informatie over het scholingsbeleid en scholingsbudgetten en hoe deze budgetten worden ingezet

* Informatie over het aannamebeleid c.q. wervingsbeleid
* Contract collectieve zorgverzekering 2007
* Cijfers ziekteverzuim 2006, instroomcijfers in arbeidsongeschiktheidsregelingen

* Rapportage pilot 4 X 9

* Informatie over de financiële gevolgen van de invoering van de zorgwet per 1 januari 2006.

Bijgevoegd vindt u de CAO-voorstellen. Heeft u nog vragen, opmerkingen of aanvullende ideeën, dan kunt u die mailen naar uw bestuurder Carmen Scheuneman via c.scheuneman@cnvdibo.nl

Bijlage:

CAO voorstellen (pdf)