Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zestig jaar samen

Voorzitter Dick Lockhorst ging het jubilerend echtpaar feliciteren (foto: fotopersbureau Cor Vos). Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst ging 30 oktober het echtpaar Van Druten feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Via een blind date die zijn vriend Kedts Houtman voor hem regelde, leerde meneer Van Druten in 1944 de liefde van zijn leven kennen, Elisabeth Quilietti. Zij, een geboren Schotse van Italiaanse afkomst, kwam twee jaar later naar Rotterdam om met de heer Van Druten in het huwelijk te treden in de Burgerzaal van het stadhuis, temidden van 40 andere echtparen. Zij waren destijds zeer verrast omdat de ceremonie speciaal voor hen, een Schots/ Nederlands echtpaar, in het Engels werd herhaald.

Zij kregen twee zoons. Beiden huwden en gaven hen vier kleinkinderen en een achterkleinkind.

Voor zijn huwelijk voer mijnheer van Druten van 1939 -1946 bij de koopvaardij. Hij had in oorlogstijd verscheidene functies: van ketelbink tot lichtmatroos, matroos o.g op het DMS Sibajak, de Dempo en het s.s Kelbergen. Op dat laatste schip was hij door omstandigheden ook stoker/tremmer. Daarna voer hij op de Engelse schepen s.s Empire Mallory en s.s Venus. Met deze laatste keerde hij kort na de Bevrijding terug in Nederland.

Toen Elisabeth naar Rotterdam kwam, stopte de heer Van Druten met de zeevaart. Met pijn in het hart, dat wel. Hoewel zij samen aan de wal veel van het leven hebben gemaakt, is de heer Van Druten, van zijn opleidingsschip De Nederlander gekomen met die ene droom: varen, toch altijd een zeeman in hart en nieren gebleven.