Nominaties MADD-awards bekend

Ned. org. vrijwilligerswerk

Nominaties MADD-awards bekend

Op 16 december a.s. worden, in aanwezigheid van Prinses Máxima, de MADD-awards uitgereikt aan de beste MADD-klus, het MADD-bedrijf, de MADD-school en de MADD-promotor. In elke categorie zijn 3 organisaties genomineerd.

Deze awards worden uitgereikt om organisatoren van en deelnemers aan Make a Difference Day te belonen voor hun inzet en te stimuleren ook volgend jaar weer mee te doen aan MADD. De genomineerden hebben met hun klus, school, bedrijf of als promotor een wezenlijke bijdrage geleverd aan Make a Difference Day, de vrijwilligersdagen die op 3 en 4 november j.l. plaatsvonden. Tijdens MADD hebben zo'n 37.000 mensen zich vrijwillig ingezet bij talloze vrijwilligersactiviteiten in het hele land.

MADD klus
Het hart van MADD bestaat uit de vrijwilligersactiviteiten die op 3 en 4 november j.l. werden georganiseerd. Genomineerden: Stichting Odeon uit Purmerend, Welzijnstichting Park 3 uit Harderwijk en Stichting de Luchtballon.

MADD bedrijf
Verschillende bedrijven geven met hun deelname aan MADD maatschappelijk betrokken ondernemen verder vorm. Werknemers gaan bijvoorbeeld aan de slag bij een speciaal vrijwilligersproject in het kader van teambuilding. Of organiseren tijdens MADD een activiteit als onderdeel van structureel werknemersvrijwilligersbeleid. Genomineerden: Univé verzekeringen, Rabobank Westfriesland-Oost en Businessclub Hellendoorn-Nijverdal.

MADD school
Veel scholen doen mee aan MADD. Leerlingen zetten zich bijvoorbeeld in tijdens MADD in het kader van de maatschappelijke stage of gaan aan de slag bij speciaal georganiseerde projecten. Genomineerden: School voor Praktijkonderwijs de Catamaran uit Stadskanaal, Scholengemeenschap Twickel uit Borne en ROC Midden Nederland uit Utrecht

MADD-promotor
Diverse organisaties zetten zich actief in om MADD plaatselijk tot een succes te maken. In verschillende plaatsen zijn bijvoorbeeld MADD-comités opgericht waarin vrijwilligerscentrales, gemeenten en bedrijven zitting hebben. Maar ook vrijwilligerscentrales of gemeenten steken dikwijls energie en tijd in de promotie, organisatie en ondersteuning van MADD. Genomineerden: HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk uit Den Haag, Groep Natuur- en Milieueducatie Gemeente Utrecht en Landstede Welzijn uit Raalte.

Meer informatie over de genomineerden vindt u op www.makeadifferenceday.nl.

Een jury, bestaande uit leden van de adviesgroep van MADD, selecteert de winnaars. De feestelijke uitreiking van de awards vindt tegelijkertijd plaats met de uitreiking van Het Nationale Compliment voor het beste vrijwilligersproject en Het GemeentenCompliment voor de gemeente die vrijwilligerswerkbeleid actief ondersteunt. MADD wordt landelijk gecoördineerd door CIVIQ, instituut vrijwillige inzet, in samenwerking met Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV).

//////////////////////////////Einde bericht/////////////////////////

Zie voor meer informatie over MADD en de nominaties www.makeadifferenceday.nl of neem contact op met Marcel van Spronsen (mvspronsen@civiq.nl) of Nienke van Helden (nvhelden@civiq.nl), tel 030 7509000. Meer informatie over Het Nationale Compliment en Het GemeentenCompliment treft u aan op www.nov.nl. De accreditatie voor bijwonen van de uitreiking is nog niet geopend. Meer informatie hierover volgt t.z.t. via de Rijksvoorlichtingsdienst.