Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ulft - Diefstal uit woning                                |
Een 73-jarige man uit Ulft heeft op dinsdag (07/11) aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Piet Molstraat. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen zondag en maandag (06/11). De bewoners missen een geldbedrag. De politie stelt een verder onderzoek in.

De diefstal heeft plaatsgevonden tussen zondagmiddag 12.00 uur en maandagmiddag 13.30 uur. Het is niet bekend hoe men de woning is binnengekomen. Wel staat vast dat er een geldbedrag is weggenomen. De politie is bezig met een onderzoek.

|     |Didam - overlast                                          |
De politie heeft dinsdagavond (07/11) naar aanleiding van klachten van buurtbewoners ingegrepen toen een groep jongeren overlast veroorzaakte aan de Rozenstraat. Daarbij is tevens een scooter voor nader onderzoek in beslag genomen.

Op dinsdagavond kwamen er meerdere meldingen van overlast door jongeren bij de politie binnen. Daarop besloten agenten omstreeks 21.20 uur ter plaatse te gaan. Daar troffen ze een groep van 15 jongeren aan die een hoop herrie maakten en zich baldadig gedroegen. Agenten hebben de groep duidelijk gemaakt wat de spelregels zijn en hen is aangezegd, dat er de volgende keer bekeurd wordt. Tevens is een scooter voor nader technisch onderzoek in beslag genomen.

|     |Beek/Doetinchem - Met drank op achter het stuur           |
Twee automobilisten (beiden 41 jaar) bleken op woensdag (08/11) tijdens controles op verschillende locaties in de Achterhoek onder invloed van alcohol. Ze kregen beiden onder meer een rijverbod opgelegd.

Een 41-jarige vrouw uit Babberich trok woensdagochtend rond 01.45 uur de aandacht van twee surveillerende agenten terwijl ze over de Oud Arnhemseweg in Beek reed. Ze moest stoppen en vervolgens blazen. Uit de blaastest bleek dat zij alcohol had gedronken. Hierop werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar zij 0,5 promille blies. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt, omdat ze al een keer eerder met alcohol op achter het stuur zat. Tevens kreeg zij een rijverbod opgelegd.

Een 41-jarige automobilist uit Gendringen zat eveneens met alcohol op achter het stuur, toen hij rond 03.15 uur op de Terborgseweg in Doetinchem werd gecontroleerd. De man werd aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,7 promille, waarop hij een rijverbod en een boete kreeg opgelegd.

Einde berichten
---


---


---

---- --