Gemeente Hilversum

Damwanden Stationsplein


7 november 2006
Onlangs is ProRail aan de centrumzijde van het station gestart met het indrukken van de damwanden voor de fiets- en voetgangerstunnel onder het station Hilversum. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, wordt het drukken van de damwanden gefaseerd uitgevoerd.

De werkzaamheden zijn begonnen bij de stationsingang aan de zijde van de Connexion-standplaats. De huidige bouwhekken worden tijdelijk op de standplaats geplaatst. Het busverkeer vindt gewoon doorgang. Vervolgens worden de perronluifel aan deze zijde van het station verwijderd en de damwanden ingedrukt. Als de damwand is ingebracht, worden de bouwhekken teruggeplaatst naar waar zij eerder stonden.

Hierna volgt het indrukken van de damwanden aan de andere zijde van de ingang van het station. Hiervoor hoeven de huidige bouwhekken niet verplaatst te worden. Treinreizigers ondervinden zeer beperkt overlast van de werkzaamheden.
Het uitvoeren van werkzaamheden op plaatsen waar treinreizigers langskomen gebeurt namelijk alleen in de nachtelijke uren. Omwonenden kunnen hiervan 's nachts geluidsoverlast ondervinden.