Ingezonden persbericht


eerste Carrièrebeurs 'Kansrijk!' 2006

Hoge kwaliteit bezoekers indrukwekkend: economen, accountants, ict-ers en juristen (al dan niet in spe) op de eerste Carrièrebeurs 'Kansrijk!' 2006. Een carrièrebeurs anders dan andere.

De Carrièrebeurs 'Kansrijk!' 2006 in het Haagse Word Forum Convention Center op 4 november jl. is een groot succes geworden. De beurs die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd door de Stichting Career Projecten, werd bezocht door een groot aantal ambitieuze studenten en professionals met een multiculturele achtergrond.

Een kansrijke marktplaats
Onder het motto 'van contact tot contract' werden de kandidaten op basis van hun profiel en CV direct in contact gebracht met topwerkgevers. Volgens de deelnemende werkgevers was de kwaliteit van de kandidaten bijzonder hoog:

"Veel hoger rendement dan bij andere beurzen" Houthoff Buruma

"Er waren verschillende kandidaten bij die ik zo had willen inpakken en meenemen" Gemeente Den Haag

Naast drukbezochte workshops en lezingen over succesvol solliciteren, hoe overleef ik een assessment, effectief netwerken en zelfstandig ondernemen, was er een levendig debat over 'werk en diversiteit'. De panelleden (Henk Kool; Wethouder Sociale zaken, Werkgelegenheid en Economie van Den Haag, Mavis Carrilho; Directeur i-Nova en Zwarte Zakenvrouw van het jaar 2005, Herna Verhagen; Commercieel Directeur TNT Post en Finalist Vrouwelijke Manager van het Jaar 2006, Jacques Teuwen; Voorzitter vakbond de Unie, Erik Triemstra; fractievoorzitter CDA Rijswijk en ex wethouder Onderwijs & Welzijn) zagen een toenemende interesse van bedrijven en organisaties voor high potentials met een cultureel diverse achtergrond. Zij realiseren zich dat zij 'Kansrijk!' zijn voor hun organisatie. "Maar je moet er wel aan werken om van de huidig LAT-relatie een goed huwelijk te maken", zoals Jacques Teuwen zei.

De Stichting Career Projecten
De Stichting Career Projecten, die als doelstelling heeft het creëren en bevorderen van integratie op de arbeidsmarkt door middel van projecten op het gebied van diversiteit, is blij dat het aannamebeleid meer kansen biedt voor professionals met een multiculturele achtergrond. Met de organisatie van de Carrièrebeurs 'Kansrijk!' 2006 heeft de Stichting haar doelstellingen ruimschoots gerealiseerd.

Deelnemende bedrijven/organisaties
CWI/HOA, TANS, CareerPoint, Forum, DIV Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement, Intermediair, Gemeente Den Haag, ABN AMRO, ING Retail, Loyens & Loeff, TNT, Eneco, Fortis, Nederland, Houthoff Buruma, Raad voor de kinderbescherming, Werken bij het Rijk (met verschillende ministeries en diensten), Arenthals Grant Thorton, DLA Piper, Rabobank Nederland, Belastingdienst, Centrum voor ICT, IBM. Daarnaast waren er ook de &-campagne en een tiental allochtone studenten- en netwerkorganisaties aanwezig.

--EINDE PERSBERICHT--



Ingezonden persbericht