Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 8 november

BREDA, 8 november 2006

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Een 38-jarige vrouw uit Breda is dinsdagochtend rond 11.30 uur aangehouden in een elektronicazaak aan de Kruisvoort. De vrouw wilde enkele cds meenemen zonder te betalen, maar beveiligingspersoneel had haar echter in de gaten. De vrouw is na verhoor heengezonden; tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lastige treinreizigers aangehouden op NS-station Breda

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag kort na 12.00 uur een 39-jarige Bredanaar aangehouden die een NS-conducteur had beledigd. Nadat agenten de man hadden overgenomen van de betreffende conducteur, werd hij op het perron recalcitrant en gooide onder meer zijn fiets van de trap waar op dat moment andere reizigers liepen. De Bredanaar is vervolgens overgedragen aan de Spoorwegpolitie die de zaak verder afwerkt.

BREDA: Een 24-jarige inwoner van s-Gravendeel werd dinsdagmiddag rond 16.00 aangehouden. Hij zat zonder geldig vervoersbewijs in de trein en werd daarover aangesproken door de conducteur. De man werd lastig waarna de conducteur de politie inseinde. De man kon zich niet identificeren. Na verhoor op het bureau werd hij met een proces-verbaal heengezonden.

BREDA: Ook een 58-jarige Utrechter die dinsdagmiddag rond 18.00 zonder geldig kaartje in de trein zat, is door de politie aangehouden. Ook hij kon zich niet identificeren, zodat ook hij mee mocht naar het bureau om zijn gegevens te checken. Na verhoor kon de man met een bekeuring weer vertrekken.

Agressieve schoonzoon aangehouden

BREDA: Een 19-jarige Bredanaar is dinsdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden op verdenking van mishandeling. De man meldde zichzelf op het politiebureau, nadat zijn vriendin aangifte heeft gedaan van mishandeling. Dat gebeurde dinsdagochtend in de ouderlijke woning van het meisje in de wijk Heuvel. De Bredanaar vernielde ook een ruit in de voordeur van de woning en enkele ramen van de auto van zijn schoonmoeder. Even later kwam hij terug en gooide vanuit zijn auto met een steen naar het huis. De man is in verzekering gesteld; hij ontkent de mishandeling. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bredanaar (32) compleet door het lint bij politiebezoek

BREDA: De politie heeft dinsdagavond een 32-jarige Bredanaar aangehouden. De man ging door het lint nadat agenten kort na 18.00 uur aan de deur kwamen van zijn woning in de wijk Tuinzigt. De politie was daar voor zijn 25-jarige vriendin in verband met een landelijke actiedag betreffende DNA-afname. Agenten die aanbelden kregen in eerste instantie geen reactie. Daarop ging een agent met toestemming van de buren via hun woning naar het balkon van de betreffende woning. Op dat balkon kwam de 32-jarige Bredanaar plotseling naar buiten en maakte aanstalten om de agent aan te vliegen. De man bedreigde en beledigde de agent die naar achteren werd gedwongen. De politieman werd genoodzaakt zijn agressieve belager met pepperspray te bespuiten. De Bredanaar ging daarop weer terug naar binnen en werd even later in de woning aangehouden. Op de weg naar het bureau zag hij nog kans een andere agent te bijten, maar die hield daaraan geen letsel over. De Bredanaar is in verzekering gesteld. De 24-jarige vrouw is vrijwillig mee naar het bureau gegaan voor de verplichte DNA-afname.

Vijf aanhoudingen na fikse vechtpartij op woonwagenkampje Breda

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 22.30 uur vijf inwoners van Breda aangehouden na een uit de hand gelopen vechtpartij op een woonwagenkampje aan de Nieuwe Inslag. Het gaat om een 40-jarige man, zijn 41-jarige vrouw, hun twee zoons van 14 en 19 jaar en een 47-jarige kennis van de 40-jarige man. De politie is met diverse eenheden in actie moeten komen.

De vechtpartij ontstond toen een 41-jarige buurman van de familie thuis kwam en er ruzie ontstond naar aanleiding van een al langer bestaand conflict het vrijhouden van de inrit. Daarop brak een vechtpartij uit waarbij de 41-jarige man door de familie werd aangevallen met een honkbalknuppel en een boksbeugel. Ook schoot de 40-jarige buurman volgens het slachtoffer enkele malen met een vuurwapen. Daarbij is niemand gewond geraakt. De 41-jarige vrouw hield armletsel over aan de vechtpartij.

Woensdag is een vuurwapen aangetroffen op het kampje, de technische recherche onderzoekt het wapen. De 40-jarige man, zijn vrouw en hun oudste zoon zijn in verzekering gesteld, de jongste zoon en de 47-jarige kennis zijn woensdag heengezonden. De politie gaat verder met haar onderzoek naar de vechtpartij.

Politieteam Etten-Leur bedankt oplettende burgers

ETTEN-LEUR: De politie van het team Etten-Leur wil alle burgers bedanken die na het ontvangen van een SMS-Alert hebben bijgedragen aan het terugvinden van een 11-jarige meisje uit Etten-Leur. Door een technische storing hebben de ruim 4600 mensen aan wie het eerste berichtje is verstuurd, helaas geen afloopbericht gehad, terwijl dat wel de normale procedure is. Het meisje liep zaterdagmiddag rond 14.00 uur weg, maar werd op basis van tips naar aanleiding van het eerste SMS-Alert rond 20.00 uur weer teruggevonden.

Auteur: Andre van den Hul