Deelgemeente Charlois Rotterdam

Politieberichten

ANPR-controle gehouden

Politiepersoneel hield in samenwerking met personeel van de Gemeente- en Rijksbelastingdienst, een ANPR-controle op de Mijnherenlaan.

Zaterdag zijn tussen half tien en zes uur 2123 auto's gecontroleerd. Dit leverde 69 hits op. De politie bekeurde voor het rijden zonder rijbewijs (3), vorderde drie rijbewijzen in, bekeurde voor het rijden zonder geldig APK (5), het niet dragen van de autogordel(2), het opgeven van een valse naam (1) en het rijden met getinte autoruiten (3).

Door de Rijksbelastingdienst is voor 6.223 geïnd en zijn 7 auto's in beslag genomen. De Gemeentelijke belastingdienst inde 7.214 en nam 23 auto's in beslag.

Hennepkwekerij ontmanteld

Op basis van binnengekomen informatie stelden politiemensen donderdagmiddag, in samenwerking met het Hennepteam, een onderzoek in in een woning aan de Carnisselaan.

In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, van zo'n 600 planten. Eneco constateerde diefstal van stroom en doet hiervan aangifte.

Het Hennepteam droeg zorg voor de afhandeling en ontmanteling van de kwekerij. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

Berover aangehouden

De politie heeft woensdag 1 november een 35-jarige Rotterdammer aangehouden.

Hij wordt ervan verdacht op 3 juli dit jaar een juwelier aan de Pleinweg te hebben beroofd.

Die dag had de 65-jarige juwelier op verzoek van de verdachte een kostbaar horloge laten zien. De Rotterdammer stampte vervolgens op de voet van de juwelier, griste het kleinood uit zijn handen en ging ervandoor. De juwelier zette de achtervolging in maar kwam ten val. Na onderzoek, onder andere van de scherpe bewakingsbeelden, kon de Rotterdammer als verdachte worden aangemerkt.

Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor verhoor.

Het horloge, met een waarde van meer dan 5000 euro, had de Rotterdammer voor 500 euro verkocht. De verdachte mag zich te zijner tijd voor de politierechter verantwoorden.