Gemeente Gouda


persbericht: gratis bespaarboxen beschikbaar voor huishoudens met laag inkomen (8/11/2006)

De gemeente Gouda gaat huishoudens met lage inkomens helpen om te besparen op de energierekening. Gouda heeft 75.000 euro beschikbaar gesteld om 1.250 Goudse huishoudens te helpen hun energierekening structureel omlaag te brengen.

De huishoudens ontvangen een waardebon voor een gratis energiebesparingspakket naar keuze. In de Bespaarbox licht zitten ongeveer tien spaarlampen, goed voor een besparing van meer dan 100 euro per jaar. In de Bespaarbox energie zit een brievenbustochtborstel, radiatorfolie, tochtstrips, een douchekop, een batterijlader en een schakelklok. Met de Bespaarbox energie kan het voordeel oplopen tot 200 per jaar.

Huishoudens die in aanmerking komen voor de gratis bespaarbox (winkelwaarde 60 tot 80) ontvangen één dezer dagen een brief met een waardebon die tot 31 december 2006 kan worden verzilverd bij één van de drie deelnemende winkels, te weten: Bakkerij Tanger in de De Rijkestraat, Hema in het centrum en Marskramer in winkelcentrum Bloemendaal.

Aanvullend voordeel voor alle Gouwenaren
Geld besparen op de energierekening is niet alleen interessant voor mensen met een laag inkomen. Daarom is op de website van de gemeente Gouda een pagina gemaakt met veel tips en aanbiedingen van energiebedrijven en witgoedwinkels die in het kader van deze actie bereid zijn een aantrekkelijke aanbieding te doen (www.gouda.nl/bespaarbox).

Wethouder Piet van der Sluijs: Het doel van de energiebesparingsactie is tweeledig. Enerzijds helpen we huishoudens met lage inkomens met het omlaag brengen van hun energierekening. Anderzijds geeft het invulling aan het gemeentelijke klimaatbeleid. Goed dus voor portemonnee en milieu!