Gemeente Ede

Nummer 229, Ede, 7 november 2006
Bordenactie Geldersch Landschap start bij Hoekelum:

Burgemeester Robbertsen onthult eigen spreuk

Burgemeester R.C. Robbertsen van Ede onthult woensdag 8 november 2006 een bord met daarop een zelf bedachte spreuk over de schoonheid van het Gelderse landschap. Ook andere Gelderse prominenten en basisscholen hebben spreuken gemaakt. Het gaat hier om een actie van het Geldersch Landschap.

Het Geldersch Landschap wil met de spreukenactie nieuwe begunstigers werven en meer bekendheid geven aan de doelstelling van de stichting: bescherming en ontwikkeling van het mooie en bijzondere landschap in Gelderland.
Begunstigers van het Geldersch Landschap - eigenaar van tientallen natuurgebieden, kastelen en landgoederen in Gelderland - kunnen ter promotie borden met spreuken in hun tuin plaatsen. Wie geen tuin heeft, kan een poster met de spreuk ophangen.

Jan Siebelink en Klaas Gubbels
In Arnhem heeft het Geldersch Landschap al eerder een dergelijke actie gevoerd. Toen met veel succes.
De start van de actie voor de regio Ede is woensdag 8 november om 14.00 uur op de weide voor kasteel Hoekelum in Bennekom. Hierbij zijn diverse Gelderse prominenten aanwezig. In ieder geval schrijver Jan Siebelink uit Ede en schilder Klaas Gubbels onthullen hun spreuken. Ook kinderen met hun leerkrachten van diverse basisscholen zijn aanwezig. De scholen hebben ook spreuken gemaakt.
---