Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kick-off jonge starterstraject in Now&Wow

Vorige week donderdag was in Now&Wow de kick-off van het jonge starterstraject in het kader van de Kansenzones.

Het gaat goed op Zuid. Ondernemers hebben er vertrouwen in. Dat blijkt uit de ruim 500 aanvragen voor een Kansenzone-investeringspremie. De overheid deelt dat vertrouwen en blijft daarom investeren. Om het ook voor starters en jonge ondernemers gemakkelijk te maken is er het jonge-starterstraject.

Doortimmerd ondernemingsplan
Zeker voor een starter is het lastig om een succesvolle aanvraag te doen voor een investeringspremie omdat je nog geen cijfers kunt laten zien en vaak weinig ervaring met de markt hebt. Met dit jonge starterstraject worden jonge ondernemers geholpen om van het eerste idee tot een doortimmerd ondernemingsplan te komen. Starters onder de 35 jaar krijgen gratis advies en workshops van marketingexperts en banken. In een paar weken tijd rond je zo je ondernemingsplan af.

Verdubbeling van elke euro
Daar bovenop verdubbelt de overheid elke euro die een ondernemer investeert in de kansenzones. Tot maximaal 100.000 euro. Voor Nederlandse begrippen een enorm hoog bedrag.

Vestigen op Zuid?
Voor starters en doorstarters biedt de gemeente de mogelijkheid van turn key kantoorruimte met receptie, netwerk, postbus, koffiehoek en natuurlijk een telefoniste op een prachtige locatie in Zuid. Tegen een zeer aantrekkelijke huurprijs. Dit kan in het voormalige deelgemeentekantoor in de Brabantsestraat, dat nu als bedrijfspand is ingericht en boven Now & Wow in de Creative Factory.

Informatie
Voor meer informatie over de Kansenzones, het jonge starterstraject en het Business Centre Feijenoord kunt u op internet surfen naar www.obr.rotterdam.nl. U kunt ook googlelen naar Kansenzones + Rotterdam.