Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Explosief projectiel treft PCM gebouw: getuigen gezocht / Van der Madeweg (08/11/2006)

In de nacht van dinsdag op woensdag werd het PCM uitgeverij gebouw aan de Van der Madeweg getroffen door een explosief projectiel. Het projectiel trof een betonnen gevelwand en kwam tot ontploffing. Niemand raakte gewond, wel sneuvelden er meerdere ramen en ontstond er flinke schade aan de gevel. Bureau Opsporing district Oost en Bureau Forensische Opsporing heeft de zaak in onderzoek.

Even voor halféén hoorden medewerkers een luide knal en schudde het gebouw op z'n grondvesten. Een bewaker die poolshoogte ging nemen trof een gat aan in de gevel en zag dat er zo'n vier grote ramen waren gesneuveld.

Specialisten van het team Explosievenveiligheid troffen sporen aan waaruit kan worden opgemaakt dat het om een afgeschoten of gelanceerd explosief gaat. De explosieve lading heeft behalve schade aan de gevel ook inpandig schade veroorzaakt. De omvang van de schade is nog onbekend. Van de dader of daders ontbreekt nog ieder spoor. Het onderzoeksteam van Bureau Opsporing district Oost is op zoek naar getuigen die iets gehoord of gezien hebben. Mogelijk dat vlak voor of na de ontploffing mensen onder verdachte omstandigheden zijn weggereden of gelopen. Getuigen kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam Bureau Opsporing district Oost via: 0 9 0 0 - 8 8 4 4