Politieberichten Rijn & Venen, 09.15 uur

Utrecht, 08-11-2006

Onder invloed

VINKEVEEN Een 50-jarige man uit Utrecht is woensdagmorgen 8 november aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist reed omstreeks
01.15 uur slingerend over de Provinciale weg N201 en werd aan de kant van de weg gezet voor een blaastest. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat de Utrechter 485 ug/l in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 5 uur.

MONTFOORT Een 44-jarige man uit Oudewater is dinsdag 7 november aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist reed omstreeks 17.25 uur over de Waardsedijk en werd aan een blaastest onderworpen. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat de man 780 ug/l in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bromfiets botst op hond

MIJDRECHT Op de Proostdijstraat is dinsdag een bromfietser tegen een loslopende hond aangereden. Zowel de hond als de bromfietsbestuurder raakten gewond.

Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. Ter hoogte van het bruggetje op de Proostdijstraat reed een 34-jarige bromfietsbestuurder uit Mijdrecht richting de Beltmolen over een pad. Plotseling rende een loslopende hond over het pad en de Mijdrechter kon niet meer op tijd remmen, met de aanrijding tot gevolg. Met beenletsel is de man in de ambulance vervoerd naar het Amsterdams Medisch Centrum. De hond raakte voor zover bekend licht gewond en is onder de zorg van zijn eigenaar.

Autogordelcontrole

WOERDEN Op de Boerendijk heeft de politie dinsdag van 10.00 tot 12.00 een autogordelcontrole gehouden. Van de 472 gecontroleerde bestuurders, hadden er 19 geen gordel om. Zij zijn bekeurd.

Geweld

MAARSSEN - Een 16-jarige jongen uit Maarssen is dinsdag aangehouden voor het mishandelen van een plaatsgenoot.

Op 7 november fietste een 11-jarige jongen uit Maarssen omstreeks 15.05 uur op de Safariweg ter hoogte van het Antilopespoor. Zonder duidelijk reden trapte een 16-jarige passerende jongen hem in zijn rug en van zijn fiets af. De 16-jarige jongen is aangehouden door een moeder die met de 11-jarige jongen meefietste en overgedragen aan gewaarschuwde agenten. De 16-jarige jongen is verhoord op het politiebureau en verklaarde dat hij boos was omdat de 11-jarige jongen in zijn richting had gespuugd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeersongeval

WOERDEN Op de kruising Boerendijk Hoge Rijndijk heeft dinsdag 7 november een aanrijding plaatsgevonden.

Surveillerende agenten stuitten omstreeks 16.30 uur op het ongeval. Omstanders wenkten hen omdat even daarvoor een fietser was aangereden door een bestuurder van een bestelbus. De 14-jarige fietser uit Bodegraven fietste uit de richting van de Tulpstraat naar de Hoge Rijndijk. Waarschijnlijk omdat de jongen door het rode verkeerslicht was gereden, zag de 33-jarige bestuurder van een bestelbus uit Woerden de jongen te laat. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen en de jongen raakte gewond aan zijn hoofd. Ambulancepersoneel heeft de jongen gecontroleerd, maar vond het niet nodig hem mee te nemen naar het ziekenhuis.