Ingezonden persbericht


LaCie biedt oplossing voor branden cd's en dvd's met LightScribe Labeling voor alle besturingssystemen


· Gratis LightScribe Labeler voor Mac en Linux

Amsterdam, 8 november 2006 - LaCie introduceert als eerste een complete oplossing voor alle besturingssystemen voor het branden van cd's en dvd's met LightScribe Direct Disc Labelling. De oplossing omvat de allereerste LightScribe Labeler-software voor Linux, een nieuwe versie van LightScribe Labeler voor Mac en SureThing LightScribe Labeler voor Windows.

Dankzij de innovatieve LightScribe-technologie kunnen consumenten en bedrijven in de drive labels van zeefdrukkwaliteit branden op cd's of dvd's die geschikt zijn voor LightScribe. Hiervoor is geen speciaal printermateriaal nodig. LaCie LightScribe Labeler voor Linux kan de labels rechtstreeks op de schijf branden, als projecten met K3b zijn gebrand. De nieuwe Mac-software is universeel en kan gelijktijdig afdrukken naar meerdere drives. Voor iedereen met een LightScribe-drive* zijn er gratis softwaredownloads voor Mac en Linux beschikbaar op www.lacie.com/lightscribe.

Ward Bauwens, Area Manager Benelux van LaCie: "We bieden als eerste een complete oplossing voor het wegschrijven van gegevens en LightScribe Labeler voor alle besturingssystemen. LaCie was het eerste bedrijf dat een voor LightScribe geschikte cd-/dvd-drive voor Mac leverde. Vanaf nu is onze gebruiksvriendelijke LightScribe Laberer-software gratis beschikbaar voor Mac- en Linux-gebruikers met een LightScribe-drive. Met de complete oplossing van LaCie is het mogelijk eenvoudig en snel professioneel uitziende cd's en dvd's te branden op Mac, Linux of Windows."

LaCie LightScribe Labeler for Linux is eenvoudig en intuïtief te gebruiken. De gebruiker kan aangepaste beelden op LightScribe-schijven branden in drie gemakkelijke stappen: importeren, op maat maken en printen.

Sebastian Trueg, oprichter van K3b: "We ondersteunen LaCie waar mogelijk bij de ontwikkeling van toepassingen voor Linux-gebruikers. Met de LaCie LightScribe Labeler for Linux hebben K3b-gebruikers toegang tot de nieuwste disc-labeling-technologie van LightScribe. LaCie biedt hiermee een complete oplossing voor het branden van cd's en dvd's."

LaCie LightScribe Labeler voor Mac kan hetzelfde project tegelijkertijd op meerdere drives afdrukken. Dit vergroot de snelheid, terwijl de kosten lager zijn dan dvd-kopieeroplossingen van andere fabrikanten. Het is mogelijk tot 999 apparaten in serie in te schakelen om een duplicator-effect te realiseren. Gebruikers kunnen zo honderden professioneel uitziende schijven voor evenementen, zakelijke ontmoetingen, belangrijke klanten en dergelijke printen. LaCie LightScribe Labeler gebruikt minder CPU-vermogen, zodat de gebruiker tijdens het printen andere toepassingen kan blijven gebruiken.

"LightScribe en LaCie werken samen om het brand- en labelingproces van cd's en dvd's te vereenvoudigen", zegt Kent Henscheid, Marketing Manager van LightScribe. "Met deze nieuwe oplossingen kunnen consumenten en bedrijven altijd en overal disclabels maken die er professioneel uitzien."

Beschikbaarbaarheid
Cd-/dvd-branders en media van LaCie voor LightScribe zijn verkrijgbaar via de LaCie-websites en bij LaCie-verkooppunten in de hele wereld. De prijs voor het desktopmodel bedraagt 89 euro (incl. BTW). Het mobiele model (bus-powered) is beschikbaar vanaf 139 euro (incl. BTW). De LightScribe-schijven zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen, rood, geel en oranje. Meer informatie is te vinden op www.lacie.com.


* LaCie LightScribe Labeler for Mac werkt met Mac OS X 10.3.9 of hoger en is compatibel met Mac OS X Tiger (10.4). LaCie LightScribe Labeler for Linux is gevalideerd op Linux Mandriva 2006/Fedora Core 4/SUSE 10/Unbuntu 5.10. 4L is te gebruiken op elke x86-gebaseerde Linux-distributie met Linux kernel 2.6 en RPM. LightScribe Labeler for Mac werkt met Mac OS X 10.3.9 of hoger en biedt gebruikers een eenvoudige, probleemloze manier om professionele labels van zeefdrukkwaliteit te branden op cd's en dvd's. LightScribe breidt optische media, recorders en software uit met een geïntegreerd systeem van media met een speciale lasergevoelige coating, laserbesturing en aanpassingen aan imagingdrives. Bovendien biedt het uitbreidingen voor labelingsoftware. LightScribe gebruikt dezelfde laser als waarmee gegevens in de diskdrive worden gebrand bij het vervaardigen van nauwkeurige, iriserende labels. De LightScribe-technologie is ontwikkeld en gepatenteerd door HP. Als zakelijke afdeling van HP geeft LightScribe zijn technologie in licentie aan marktleiders op het gebied van de productie van optische drives en media en aan merkleveranciers van hardware, media en software. Voor meer informatie over LightScribe: www.lightscribe.com.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Ora-Ïto en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).