Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

College b en w niet akkoord met verzoek bewoners voor 160 meter lange afscheiding langs terrein Pierre Boels BV

Sittard-Geleen, 08-11-2006 - Het college van b en w van de gemeente Sittard-Geleen gaat niet akkoord met realisatie van een 160 meter lange en 4 meter hoge afscheiding langs het terrein van Pierre Boels B.V. (voormalige Rositaterrein) aan de Dr. Philipsstraat/Nusterweg in Sittard. Enkele bewoners hadden hierom verzocht.

De bewoners hadden eerder bij gelegenheid hun zorgen en wensen geuit inzake de ingebruikname van het voormalige Rositaterrein door Pierre Boels bv. De bewoners wilden uitsluitsel over de vraag of het mogelijk is om een ondoorzichtige afscheiding te realiseren, bijvoorbeeld een muur van circa 160 meter lang en 4 meter hoog, die de activiteiten op het bedrijventerrein aan het zicht onttrekt.

De vraag van de bewoners is door het college van B en W behandeld tijdens een vergadering op 07 november 2006. Besloten is dat de gemeente Sittard-Geleen de huidige situatie wil handhaven en dus geen afscheiding, zoals hierboven beschreven, gaat plaatsen. Het college heeft het besluit genomen op basis van onderstaande overwegingen en argumenten:
1. De aanwezige natuurlijke groene afscheiding volstaat als afscheiding.
2. De afstand tussen de woningen en bedrijfsterrein is circa 35 meter en wordt als voldoende gezien.
3. De bestaande groenzone is een onderdeel van het recreatieve routenetwerk. Een muur ter plaatse zou storend werken op het beeld en zorgt daardoor voor een ongewenste situatie.
4. De bouw en het beheer van de muur leiden tot kosten waarvoor binnen de gemeente nu geen dekking is.
5. Het door de gemeente realiseren en financieren van terreinafscheidingen bij bedrijventerreinen schept ongewenste precedenten.
6. De firma Pierre Boels bv kan niet opgelegd worden een muur te realiseren.
7. Een aantal zaken die in de bewonersbijeenkomst besproken zijn, zoals: schadeclaims door sloop, gebruikstijden van het terrein, verlichting en afscheiding zijn voor verantwoordelijkheid van Pierre Boels bv.

Het college heeft de bewoners inmiddels geïnformeerd over het genomen besluit.


---




Gemeente Sittard-Geleen