Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SAS benoemt Mikael Hagström tot Executive Vice President van SAS EMEA en Azië

Huizen, 8 november 2006 -- SAS, vooraanstaand leverancier van business intelligence-oplossingen, heeft Mikael Hagström benoemd tot Executive Vice President van SAS EMEA en Azië. Zijn benoeming door SAS´ CEO Jim Goodnight vindt plaats in het naderende dertigste jaar van winstgevendheid en omzetgroei. Hagström rapporteert direct aan Goodnight en neemt hiermee de taken over van Art Cooke, die zijn pensioen op 3 november heeft aangekondigd.

Art Cooke
Cooke heeft in 1980 in het Verenigd Koninkrijk het eerste SAS-kantoor buiten de Verenigde Staten opgezet. Vervolgens heeft Cooke in meer dan vijftig landen verspreid over EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) en Azië, SAS-kantoren opgezet waar inmiddels meer dan 4.000 medewerkers werkzaam zijn.

Mikael Hagström
SAS-veteraan Hagström werkt al meer dan zestien jaar bij SAS. Hij was verantwoordelijk voor de meeste verkoopactiviteiten in EMEA alvorens hij in januari 2005 werd benoemd tot Vice President van SAS EMEA.

"SAS is al meer dan vijfentwintig jaar wereldwijd actief, maar het belang van globalisatie is nog niet eerder zo belangrijk geweest", zegt Hagström. "Onze klanten zijn wereldwijd opererende ondernemingen die enterprise intelligence platformen toepassen om op basis hiervan gefundeerde beslissingen te nemen. Naarmate SAS een steeds grotere speler in de wereldwijde softwaremarkt wordt, neemt bovendien ook het belang van zowel de directe als de indirecte verkopen toe."

Goodnight zegt dat Hagström's ervaring om groei in nieuwe markten te realiseren en het feit dat hij weet wat er bij komt kijken om locaal succesvol te zijn, Hagström tot de ideale opvolger van Cooke maken. "Ik heb alle vertrouwen in Mikael´s capaciteiten om de uitstekende resultaten van onze internationale onderneming te continueren", aldus Goodnight.

Dertig jaar SAS
SAS is marktleider op het gebied van business intelligence-software en dienstverlening. Meer dan 40.000 bedrijven, waaronder 96 van de top 100 van de Fortune Global 500-organisaties, gebruiken SAS-software om hun prestaties te verbeteren door grote hoeveelheden gegevens inzichtelijk te maken om zo sneller accurate zakelijke beslissingen te nemen; winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten; wet- en regelgeving na te leven; baanbrekend onderzoek te verrichten en betere producten te ontwikkelen. SAS is toonaangevend in data-integratie, data-opslag en geavanceerde business intelligence toepassingen vanuit een enterprise intelligence platform.

SAS levert haar klanten al sinds 1976 The Power to Know. Er werken wereldwijd 10.000 mensen verspreid over 424 kantoren. SAS staat voor drie decennia groei op rij: resulterend in een recordomzet van 1,68 miljard dollar in 2005. SAS' visie, 'meer dan het denkbare uit data halen' en haar missie, met SAS-software meer waarde toevoegen aan ondernemingen, blijven ook in de komende periode ongewijzigd. Meer informatie is te vinden op www.sas.com/nl.

Meer informatie voor de pers:
SAS Institute B.V.
Hetty Boerakker
t: (035) 699 68 49
e: hetty.boerakker@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
t: (020) 486 21 39
e: marije@publiekswerk.nl