3 e persbericht van woensdag 8 november 2006

Eindhoven, 08-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden op verdenking van handel in drugs

Op de Galvanistraat zijn woensdag rond 16.00 uur een 45-jarige en een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het tweetal zat in een auto en de politie had het vermoeden dat er in drugs gehandeld werd. Bij de 45-jarige verdachte werd een bolletje met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Hij wordt verdacht van het proberen te verkopen van de drugs aan de 24-jarige verdachte. Beide mannen zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten aangehouden na afsteken vuurwerk

Op de Vondellaan zijn woensdag rond 18.25 uur drie jongens van 15 jaar uit Helmond aangehouden. Zij werden op heterdaad door de politie betrapt toen zij vuurwerk afstaken. Bij de jongens en in hun directe omgeving werden zeven doosjes met "sparklers" en twee verpakkingen met daarin in totaal twintig rotjes aangetroffen en in beslag genomen. De drie jongens zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Varenschut zijn woensdag tussen 12.05 en 14.05 uur 1.080 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 101 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 93 km/u.

Ook op de Rijpelbergseweg werd tussen 14.40 en 16.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 854 gecontroleerde voertuigen reden 23 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Heeze: Politie ontmantelt hennepkwekerijen in loods

In een loods, behorende bij een woning aan het Lambrekven, heeft de politie woensdagochtend twee hennepkwekerijen ontdekt. Een 48-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. De eerste kwekerij bestond uit 385 planten en de tweede uit 433. De aangetroffen hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De benodigde energie voor de kwekerijen werd illegaal afgetapt. De aangehouden verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Reusel: Insluiper steelt geld en sieraden

Een insluiper heeft dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur uit een woning aan de Heibloem geld en sieraden gestolen. Een toegangsdeur van de woning was niet afgesloten.