Collectieve zorgverzekering voor kleine zelfstandigen en ZZP ers


Basisverzekering al vanaf E 75,25 per maand

GRONINGEN, 00071108 -- ZZP Nederland heeft een collectief zorgverzekeringscontract afgesloten voor kleine zelfstandigen en ZZP-ers bij zorgverzekeraar Menzis. Dit biedt deze grote groep mensen die eigenlijk overal buiten de boot vallen nu de mogelijkheid om een voordelige zorgverzekering af te sluiten zonder lid te zijn van een dure vakbond of werkgeversorganisatie.

Zelfstandigen die bij de stichting aangesloten zijn kunnen nu al een zorgverzekering afsluiten vanaf 75,25 Euro. Volgens Johan Marrink van de Stichting ZZP Nederland is dit wel met een eigen risico van 500 Euro, "maar dat is nog te overzien voor veel zelfstandigen". Ook als men er voor kiest om geen eigen risico te nemen is de besparing nog aantrekkelijk. Bovendien kunnen ook de partner en de inwonende kinderen van de zelfstandige gebruik maken van de collectiviteit. Voorwaarde is wel dat mensen zich aansluiten bij de stichting, maar daar betaalt men slecht 15 Euro per kalenderjaar voor. Hiervoor krijgt men meer dan 5% korting op de basisverzekering en zelfs 9% korting op de aanvullende verzekeringen.

"De mensen die deze collectieve verzekering afsluiten doen dit via www.zzp-nederland.nl rechtstreeks bij Menzis zonder verdere tussenkomst van de Stichting. Zo willen we alle schijn van belangenverstrengeling voorkomen. Ik weet dat een aantal organisaties zelf een premie of provisie opstrijken, maar dat kan en mag nooit het doel zijn van ZZP-Nederland".