Gemeente Hilversum

Gunning Huishoudelijke Verzorging officieel bekrachtigd


8 november 2006
Op donderdag 9 november ondertekenen het zorgconsortium* van Thuiszorg Gooi en Vechtstreek en Zorgpalet Gooi en Vecht (dat onder andere de Christelijke Thuiszorg vertegenwoordigt) en de negen Gooi-gemeenten de gunningsovereenkomst van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De ondertekening vindt plaats om 13.00 uur in de Dudokkamer van het Hilversumse Raadhuis.

Met de ondertekening neemt het zorgconsortium officieel de opdracht aan om huishoudelijke verzorging voor negen gemeenten in de regio uit te voeren. Dat betekent dat de huishoudelijke verzorging ook na de invoering van de Wmo in 2007 in de vertrouwde handen blijft van zorgorganisaties die thuis zijn in de regio.

Voor cliënten die op dit moment huishoudelijke verzorging ontvangen van Thuiszorg Gooi en Vechtstreek, de Christelijke Thuiszorg of één van de andere zorgaanbieders aangesloten bij het zorgconsortium verandert er weinig. Zij worden in 2007 opnieuw geïndiceerd door de gemeenten, maar kunnen in zorg blijven bij hun huidige aanbieder. Cliënten van het zorgconsortium worden binnenkort middels een persoonlijke brief hierover geïnformeerd.

Wat de gevolgen zijn voor cliënten van aanbieders die de gunning voor de Wmo niet hebben gekregen, is nog niet bekend. Thuiszorg Gooi en Vechtstreek en Zorgpalet hebben te kennen gegeven dat zij voldoende ruimte hebben om de vraag naar huishoudelijke zorg in natura voor deze mensen op te vangen.

Mensen die voor 2007 huishoudelijke zorg willen aanvragen, kunnen zich tot het einde van dit jaar nog richten tot het CIZ. Vanaf 1 januari
2007 moeten zij zich tot de gemeente richten. De meeste gemeenten hebben hiervoor een speciaal
zorgloket ingericht. Hoe de zorgaanvragen precies zullen lopen, wordt in de loop van de komende maanden bekend gemaakt. Het staat in elk geval vast dat inwoners van Gooi en Vechtstreek voldoende keuzemogelijkheden hebben. Mocht het voorkomen dat de zorgaanbieder die de voorkeur geniet een wachtlijst heeft, dan wordt deze zorg tijdelijk door één van de andere aanbieders ingevuld, totdat er een plek vrij is.


* Achtergrondinformatie
Als hoofdaannemer treden gezamenlijk op:


* Thuiszorg Gooi en Vechtstreek, tevens penvoerder en woordvoerder namens het consortium.

* Zorgpalet Gooi en Vecht, een samenwerkingsverband tussen zeven zorginstellingen, waarvan er zes meedoen aan de aanbesteding voor de betreffende gemeenten, te weten:
Christelijke thuiszorg in Huizen;
Woon-zorgcentrum Voor Anker in Huizen;
Zorgcentrum Zuiderheide in Hilversum;
Woon-zorgcentrum De Veste in Naarden;
Woon-zorgcentrum De Kuijer in Nederhorst den Berg en Woon-zorgcentrum Florisberg in Muiderberg.

De volgende instellingen maken als onderaannemer deel uit van het consortium:


* Blaricum: Royal Care.

* Bussum: Vivium zorggroep (werkt tevens intensief samen met TGV).
* Hilversum: Auxilium, HilverZorg (werkt tevens intensief samen met TGV), Kijk op Zorg.

* Huizen: Derdengelden Beter Thuis Blijven, Woon- en Zorgcentrum De Marke-Meenthoek.

* Laren: Care Company Thuiszorg, Johanniterhuis 'Theodotion'.
* Loosdrecht: Zorginstellingen Loosdrecht.

Hiermee zijn zorgaanbieders uit de hele regio vertegenwoordigd. De meeste organisaties zijn werkzaam in een gebied dat groter is dan hun vestigingsplaats.