3 e persbericht van dinsdag 7 november 2006

Eindhoven, 07-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist zonder rijbewijs aangehouden

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is dinsdag rond 17.00 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man in een auto rijden en controleerde hem. Hij bleek gedronken te hebben en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij de man werd een promillage van bijna 1,50 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie zoekt getuigen van plegen schennis

In de bossen van Brouwhuis, nabij de Vlierdense Bosdijk, is maandagmiddag tussen 15.15 en 15.30 uur een 42-jarige vrouw uit Helmond lastig gevallen door een schennispleger. De vrouw was aan het hardlopen en werd ingehaald door een blauwe bestelauto met daarin een man. Even later stond deze wagen nabij een bosperceel aan de Vliederdense Bosdijk. Toen de vrouw de auto passeerde zag ze de man met ontbloot geslachtsdeel op het zandpad staan. De vrouw is snel doorgelopen. Op het moment van de beschreven gebeurtenis zouden ook twee personen met een hond (een zwarte labrador) op het zandpad in de richting van de Vlierdense Bosdijk hebben gelopen. De politie wil graag in contact komen met deze mensen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Helmond Oost via 0900-8844.

Helmond: Verdachte van bedreiging aangehouden

In het Frans Joseph van Thielpark is dinsdag rond 16.30 uur een 17-jarige jongen uit Oploo aangehouden. Hij zou eerder die middag een 14-jarige jongen uit Helmond in de Elzaspassage met een mes hebben bedreigd. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Someren: Aanhouding na aantreffen vuurwerk

In zijn woning in Someren is dinsdag rond 18.35 uur een 19-jarige man aangehouden. Op de slaapkamer werden 33 knallers aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Son: Ruim twintig bekeuringen bij snelheidscontroles

Op de Bontstraat, de Aziëlaan en de Amerikalaan zijn dinsdagmiddag tussen 13.15 en 16.30 uur snelheidscontroles gehouden. In totaal reden 22 bestuurders harder dan de op deze wegen toegestane snelheid van 30 km/u. De hoogste snelheid werd gemeten op de Bontstraat, 58 km/u.