Ingezonden persbericht


Schiphol, november 2006

TAP biedt meer vluchten aan naar brazilie

TAP heeft met de introductie van een nieuwe wekelijkse lijndienst tussen Natal en Lissabon, met ingang van 1 november jl., het vluchtaanbod naar Brazilië vergroot. Het aantal wekelijkse verbin- dingen naar bovengenoemd land komt hiermee op 48. Bovendien zal de luchtvaartmaatschappij de komende kerstperiode acht extra vluchten naar Rio de Janeiro, São Paulo en Salvador inzetten om aan de grote vraag in die periode te kunnen voldoen. De nieuwe, extra lijndienst naar Natal wordt wekelijks op woensdag uitgevoerd. Voortaan wordt er elke dag, behalve op donderdag, op deze bestemming gevlogen. De vluchten vertrekken op maan- dag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag om 15.25 uur en op zaterdag om 19.05 uur vanuit Lissabon.
Tussen 13 december en 1 januari breidt TAP het vluchtaanbod naar Brazilië uit met een achttal extra vluchten op Rio de Janeiro, São Paulo en Salvador (twee extra vluchten op Rio, drie op São Paulo en drie op São Salvador).
Met dit extra aanbod gedurende de kerstperiode wil TAP vervolg geven aan verdere versterking van haar activiteiten in Brazilië om aan de verhoogde vraag in deze markt te kunnen blijven voldoen. Tussen 2000 en 2005 is het aantal passagiers naar Brazilië met meer dan 50 procent gestegen. Over de periode van januari tot september van dit jaar bedroeg de stijging 31 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
TAP vliegt vandaag de dag op 6 bestemmingen in Brazilië: Rio de Janeiro en São Paulo, zowel van- uit Lissabon als Porto, en Salvador, Recife, Fortaleza en Natal, vanuit Lissabon. De load factor (bezettingsgraad) is met zo'n 83 procent, een percentage dat gebaseerd is op de cijfers van sep- tember jl., hoog te noemen.
De luchtvaartmaatschappij denkt nog voor het eind van het jaar de grens van 800 duizend passa- giers op vluchten naar Brazilië te overschrijden. TAP in Star Alliance
Star Alliance werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijd opererende luchtvaartalliantie, die reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een probleemloze reiservaring biedt. Star Alliance is verkozen tot beste luchtvaart alliantie door Skytrax in 2003 and 2005. The leden zijn Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, THAI, United, US Airways en VARIG Brazilian Airlines. Regionale leden Adria Airways (Slovenië), Blue1 (Finland) and Croatia Airlines versterken het wereldwijde netwerk. Gezamenlijk bieden de luchtvaartmaatschappijen meer dan 16.000 dagelijkse vluchten naar meer dan 841 bestemmingen in 157 landen.

De foto's zijn beschikbaar voor publicate en worden u op aanvraag toegezonden.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met TAP Portugal, telefoon 020-316 3973. Meer informatie over TAP Portugal op www.flytap.nl


---- --