Politieberichten Stad Utrecht, 11.25 uur

Utrecht, 09-11-2006

Medicijnen gestolen

UTRECHT Bij een autokraak op de Lomanlaan is woensdag tussen 18.00 en 20.00 uur een artsentas met inhoud gestolen. In de tas zaten onder meer medicijnen. De politie roept personen die de medicijnen hebben gestolen of eventueel hebben gevonden op deze niet in te nemen. Inname van de medicijnen kan gevaar voor de gezondheid opleveren. Heeft u de medicijnen gevonden? Stelt u dan de politie op de hoogte via telefoonnummer: 0900 88 44.

Bestuurster onder invloed aangehouden

UTRECHT - De politie heeft dinsdagmiddag een vrouw aangehouden die onder invloed in haar auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobiliste over de busbaan ter hoogte van de Kanaalstraat rijden. De bestuurster kreeg een stopteken en werd aangesproken op haar rijgedrag. De 30-jarige vrouw uit Amerika verklaarde op weg te zijn naar Schiphol om terug te keren naar haar land.

De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten de vrouw een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 925 ug/l uit. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Een 25-jarige Utrechter is gewond geraakt aan zijn been toen hij woensdag klem kwam te zitten tussen twee autos. Het slachtoffer had net zijn kind opgehaald van school en wilde op het Ondiep uit zijn auto stappen. Op dat moment kwam een andere auto achteruit gereden.

Ondanks claxonneren en gillen van het slachtoffer, reageerde de bestuurster niet, waardoor het slachtoffer klem kwam te zitten met zijn been. Vervolgens reed de bestuurster van de andere auto weg. Het slachtoffer is met kneuzingen per ambulance naar de spoedeisende hulp gebracht. Via de school wist hij later de identiteit van de bestuurster te achterhalen. Zij zullen onderling de schade regelen.

Fietsster aangereden

UTRECHT Een 18-jarige fietsster uit Utrecht is woensdag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto, bestuurd door een 21-jarige Utrechter. De automobilist kwam omstreeks 17.45 uur vanuit de Damstraat en wilde de Kanaalstraat oversteken. Daarbij zag hij de fietsster, die over de Kanaalstraat reed, over het hoofd. Het slachtoffer liep bij de aanrijding een gebroken tand en zere voet op. Ambulancepersoneel heeft de vrouw onderzocht, maar ze hoefde niet mee.

Lastige automobilist

UTRECHT De bestuurder van een bestelbus, een 29-jarige man uit Vianen, moest woensdagochtend vroeg met zes agenten onder controle worden gebracht. De man werd omstreeks 06.00 uur gecontroleerd op de Roerdompstraat nadat zijn rijgedrag was opgevallen. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Vervolgens bleef hij zich tegen zijn aanhouding verzetten, waarna hij met gepast geweld werd geboeid en overgebracht naar het bureau. Daar wees de ademanalyse uit dat hij een alcoholgehalte had van 670 ug/l.

Op het bureau bleef de man zich zo recalcitrant gedragen, dat hij wederom met gepast geweld moest worden geboeid, waarna hij in de dronkenmanscel werd geplaatst. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook moet hij zijn rijbewijs inleveren.

Diefstal hamlappen

UTRECHT Een 61-jarige Utrechter is woensdag betrapt op winkeldiefstal van een verpakking met hamlappen. Personeel van de winkel aan de Euterpedreef betrapte de man omstreeks 13.00 uur en droeg hem over aan de politie. Na verhoor mocht de man weer vertrekken met een bekeuring.