Openbaar Ministerie

OM onderzoekt graf na vonnis rechter

Zwolle-Lelystad, 9 november 2006

Ingevolge de uitspraak hedenochtend in kort geding van de voorzieningenrechter in Den Haag zal het Openbaar Ministerie opdracht geven om onderzoek te verrichten aan het graf van de weduwe Wittenberg in Deventer. Direct na de uitspraak zijn de voorbereidingen voor dit onderzoek begonnen. Het onderzoek zal in de loop van vandaag uitgevoerd worden.

Het onderzoek zal plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van de hoofdofficier van justitie van het parket Zwolle-Lelystad, onder supervisie van het onderzoeksteam dat belast is met het oriënterend vooronderzoek naar de Deventer moordzaak.

Het lichten van de grafsteen en het aansluitende onderzoek zal uitgevoerd worden door het NFI en de Technische en de Tactische Recherche van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. Deze politieregio was niet eerder betrokken bij het strafrechtelijk onderzoek naar de Deventer moordzaak.

Om het onderzoek ongestoord te laten verlopen zullen op en rond de begraafplaats maatregelen genomen worden. Afhankelijk van het verloop van het onderzoek en de daaruit voortvloeiende bevindingen zullen de resultaten en conclusies op een later moment ter beschikking komen.