Gemeente Bussum

Parkeren in Bussum

Op verschillende plaatsen in Bussum gelden speciale parkeerregels.

Deze regels zijn er om er zeker van te zijn dat er bijvoorbeeld plaats is voor laden en lossen, voor belanghebbendenparkeren, maar belangrijker nog: dat de hulpdiensten niet gehinderd worden.

Centrum
Het centrum is een betaald parkeren zone. U mag hier alleen in de vakken parkeren en u moet op bepaalde tijden parkeergeld betalen. Het is niet toegestaan om buiten de vakken te parkeren, overdag niet en s nachts ook niet.

Laden en lossen
Laad- en losplaatsen zijn bedoeld voor de bevoorrading van winkels en bedrijven. Dit geldt over het algemeen 24 uur per dag, tenzij dit met een onderbord anders wordt aangegeven.

Schilgebied
Rond het centrum, het zogeheten schilgebied, is belanghebbendenparkeren ingesteld voor bewoners en bedrijven van dat gebied. Deze gebieden worden aangegeven met een zone-bord belanghebbendenparkeren, die aan de randen van het gebied staan.

Bussum Zuid
Een deel van het parkeerterrein bij station Bussum Zuid is aangewezen als parkeerterrein voor vrachtwagens en bussen. De overige plaatsen zijn bestemd voor personenautos.