Veilig Amsterdam


Presentatie onderzoeksrapport naar eerwraak

09/11/2006 - Op donderdag 9 november 2006 zal de PvdA Gemeenteraadsfractie het onderzoek "Verborgen leed van tienermeiden in Amsterdam" aanbieden aan burgemeester Job Cohen tijdens een conferentie over eergerelateerd geweld. Tijdens dit congres wordt aandacht besteedt aan de rol van het onderwijs, zelforganisaties, politie, vrouwenopvang en welke rol de landelijke en lokale politiek kan spelen.

Tijdens de conferentie wordt getoond wat er op dit gebied al gebeurd is door de vertoning van een documentaire, de presentatie van een onderwijsmethode en de lancering van een website (Transact). Ook is er een mogelijkheid diverse workshops te volgen.

Diverse sprekers zoals o.a. schrijfster/free-lance journaliste Renate van der Zee (NRC), Aleid van den Brink/directrice Vrouwenopvang Amsterdam, Jale Simsek, Simone Kortbeek (Transact), Yeter Akin en Seren Dalkiran (Stichting Verdwaalde Gezichten) en vele anderen zullen een bijdrage leveren.

De conferentie is bedoeld voor scholen, hulpverleners, zelforganisaties, jongerenorganisaties, politie, beleidsmakers en politici.

Kijk ook bij

> Speech burgemeester Cohen eergerelateerd geweld - 9 november 2006 (download, 41kb) »