Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Nunspeet - Tijdelijke snelheidsbeperking op Eperweg       |
De politie maakt automobilisten erop attent dat er een tijdelijke snelheidsbeperking op de Eperweg geldt in verband met kapwerkzaamheden. Om een veilige werkplek voor de werklieden te creëren, heeft de politie op dinsdag (07/11) een snelheidscontrole uitgevoerd.

De maximale toegestane snelheid op Eperweg is tijdelijk verlaagd van 80 km/u naar 50/u, omdat men daar bezig is met het kappen van bomen. Door de tijdelijke snelheidsbeperking hoopt de politie een veilige werkplek voor de werkliedeni te creëren. Daarom heeft de politie op dinsdagochtend (07/11) gecontroleerd of automobilisten zich ter plekke netjes aan de snelheid hielden. Uiteindelijk reden 11 automobilisten te snel. Alle overtreders kregen een bekeuring. De werkzaamheden aan de Eperweg zullen nog enige tijd doorgaan, waarmee ook de tijdelijke snelheidsbeperking blijft gelden.

|     |'t Harde - Politie houdt preventie controle               |
De politie heeft in het kader van 'Niets er in Niets er uit' woensdagochtend vroeg personenauto's preventief gecontroleerd die geparkeerd stonden aan de Lariksweg en de Vale Ouwelaan. Aanleiding voor de controle zijn de autokraken die daar de laatste tijd worden gepleegd.

Aan de Lariksweg was één auto niet afgesloten en in meerdere auto's werden dure autoradio's aangetroffen. Aan de Vale Ouwelaan was eveneens één auto niet afgesloten en bij een ander stond een portierram zodanig open dat het portier via handreiking wel te openen was. In totaal werden er 64 auto's gecontroleerd, waarvan op 42 auto's niets viel aan te merken! In 19 gevallen waren spullen zichtbaar in de auto achtergelaten. De politie adviseert mensen om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten zodat het dievengilde geen kans krijgt.

|     |Oldebroek -                                               |
De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat zich op maandag 30 oktober j.l. op de Verlengde Looweg in Oldebroek heeft voorgedaan. Een 15-jarig meisje uit die plaats raakte hierbij licht gewond. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Het meisje fietste die dag kort voor negen uur 's ochtends op de Verlengde Looweg in de richting van de Zuiderzeestraatweg. Terwijl ze daar fietste, heeft ze het geluid van een scooter gehoord. Vaststaat dat ze kort daarna is gevallen en korte tijd buiten bewustzijn geweest. De politie sluit niet uit, dat zij is aangereden door deze scooter. Het meisje raakte licht gewond. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat, toen het slachtoffer bijkwam en opstond, een onbekende automobilist het meisje is gepasseerd. De bestuurder reed daarbij het meisje tegemoet en wekte de indruk te stoppen, maar is uiteindelijk toch doorgereden. De politie roept deze bestuurder, de onbekende scooterrijder en eventuele andere getuigen dan ook op zich te melden, zodat de zaak correct kan worden afgehandeld. telefoonnummer is 0900 - 8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --