Gemeente Zoetermeer

Begrotingsdebat van 9 november live te volgen via de lokale televisie

De Zoetermeerse gemeenteraadsvergadering van 9 november is live te volgen via de lokale televisie. Zoetermeer FM verzorgt de uitzending op televisiekanaal Zfm Infobox. De raadsvergadering begint al om 10.00 uur en staat volledig in het teken van het debat over de begroting 2007. De agenda en de overige stukken voor deze vergadering zijn te vinden op de website van de gemeente www.zoetermeer.nl onder het kopje politiek en bestuur.

Tijdens de pauzes in de vergadering zullen interviews met politici worden gehouden.

Achtergrondinformatie

Bovenstaande tv-uitzending gebeurt bij wijze van proef. Dit najaar zullen er in totaal drie raadsvergaderingen live via televisie te volgen zijn. De eerste uitzending was op 9 oktober en is door veel mensen bekeken. Op 4 december wordt de opiniërende raadsvergadering met het onderwerp toegankelijkheid voor invaliden uitgezonden.

De gemeenteraad is tot deze proef gekomen omdat zij inwoners graag bekender willen maken met het werk van de gemeenteraad. De raad verwacht dat het live uitzenden van raadsvergaderingen drempelverlagend werkt.

Eerder dit jaar werden drie raadsbijeenkomsten live uitgezonden via Internet. De raad wil na afloop van de hele proef onderzoeken welke methode de beste resultaten oplevert bij het dichter bij de burger brengen van het bestuur.