Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Bewoners geven veiligheidsprioriteiten aan op stickeravond wijkveiligheidsplan

BARENDRECHT (vrijdag 3 november 2006) ­ Op donderdag 9 november organiseert de gemeente Barendrecht een zogeheten `stickeravond' over het wijkveiligheidsplan van de wijken ten oosten van de Baren-drechtseweg. Bewoners van de wijken Centrum, Centrum Oost, Buitenoord, Ter Leede, Noord, Binnenland en Oranjewijk kunnen tijdens deze avond aangeven welke maatregelen uit het wijkveiligheidsplan volgens hen als eerste moeten worden uitgevoerd. De inloopavond vindt plaats in de hal van het gemeentehuis van 19.30 uur tot 21.30 uur.

In 2005 is de gemeente Barendrecht gestart met het opstellen van actieplannen voor het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in de Barendrechtse wijken. In totaal worden er vier van deze wijkveiligheidsplan- nen geformuleerd voor Barendrecht. Het eerste plan is opgesteld voor de wijken Meerwede, Waterkant en Havenkwartier.

Rondetafelgesprekken
Bewoners uit de wijk en diverse organisaties worden nauw betrokken bij het opstellen van een wijkveilig- heidsplan. In juni van dit jaar vond een rondetafelgesprek plaats met wijkbewoners. Zij gaven aan welke aandachtspunten er zijn in hun wijken en welke maatregelen volgens hen noodzakelijk zijn om de veiligheid te verbeteren. De reacties uit het gesprek met de bewoners vormden het uitgangspunt voor het tweede ron- detafelgesprek, dat de gemeente voerde met vertegenwoordigers van diverse organisaties en instellingen zoals politie, scholen, woningbouwvereniging en jeugdwerk. De twee rondetafelgesprekken leverden uitein- delijk een gevarieerde lijst van maatregelen op. De gemeente wil nu graag weten welke maatregelen de wijkbewoners het belangrijkst vinden. Daarom worden zij uitgenodigd de stickeravond op 9 november aan- staande te bezoeken. Tussen 19.30 uur en 21.30 uur kunnen bewoners binnenlopen in de ontvangsthal van het gemeentehuis, Binnenhof 1, om met het plakken van stickers te laten weten welke maatregelen volgens hen prioriteit verdienen. Medewerkers van de gemeente, collegeleden, wijkagenten en medewerkers van andere organisaties, zijn op de avond aanwezig om vragen te beantwoorden.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht