Gemeente Tilburg

Datum
7 november 2006

Hall of Fame ontvangt prinses Máxima

Week van Jong NL op 9 december in Tilburg

Op donderdag 9 november ontvangen de jongeren van de Hall of Fame Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden, in het kader van de Week van Jong NL. Tijdens deze week staat het jongeren- en jeugdbeleid centraal. Op donderdag is cultuur en jeugd het thema en Tilburg voorbeeldstad. Steven van Eijck, commissaris Jeugd- en jongerenbeleid en Sadik Harchaoui, voorzitter van FORUM worden die dag met een aantal jongeren en andere gasten in Tilburg ontvangen.

In de ochtend worden de gasten in de Nieuwste School ontvangen door wethouder Hugo Backx (Onderwijs- en Jeugdbeleid) en wethouder Marieke Moorman (Jeugdparticipatie). Onder leiding van de kunstenaars Geert Mul en Annemieke Scheepens maken de gasten samen met een aantal jongeren een kunstwerk. In de middag wordt een bezoek gebracht aan de Hall of Fame, daar staan onder meer een discussie en een rondleiding op het programma. Ook wordt het kunstwerk dat 's ochtends is gemaakt door Prinses Máxima en een aantal jongeren voorzien van een toepasselijke naam. Ter afsluiting zal skatepark Ladybird officieel geopend worden.

Programma

10.15 uur: Ontvangst in De Nieuwste School, gevolgd door een rondleiding. 13.00 uur: Ontvangst in Hall of Fame, debat met jongeren. 14.00 uur: Rondleiding door de Hall of Fame. 14.45 uur: Naamgeving kunstwerk.
15.00 uur: Terugblik op dag door Steven van Eijck. 15.15 uur: Officiële opening skatepark Ladybird.

Week van Jong NL

Jongeren laten tijdens de Week van Jong NL aan bestuurders hun talenten zien. Steven van Eijck en Sadik Harchaoui trekken in een bus met jongeren en steeds wisselende gasten door Nederland. Zij bezoeken iedere dag een aansprekend project op het gebied van jongerenbeleid. Elke dag staat een thema centraal dat in het leven van jongeren van belang is. Dit zijn achtereenvolgens veiligheid, sport, opvoeding, cultuur, en werk en scholing. De week is een initiatief van het projectbureau Operatie Jong en FORUM, instituut voor Multiculturele Ontwikkeling. De week is bestemd voor bestuurders, beleidsmakers en politici die zich bezig houden met jeugd- en jongerenbeleid, zowel op Rijks- als regionaal en lokaal niveau.

Voor de pers:
Journalisten die willen meerijden met de bus kunnen zich aanmelden via Operatie Jong, Peter Lamers: 070-3765950 of info@weekvanjongnl.nl. Wilt u het ochtendprogramma bijwonen, dan kunt u zich opgeven bij Theun van den Boer van de gemeente Tilburg, via telefoonnummer 013 542 88 19. Accreditatie voor het middagprogramma (tot uiterlijk woensdag 8 november, 16.00 uur): Rijksvoorlichtingsdienst, telefoonnummer: 070 - 3564142, rvd.pers@minaz.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.


---- --