Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 222

datum: 1 november 2006

Dansfeest als swingende start van Amersfoort Jong

Op vrijdagavond 10 november organiseert gemeente Amersfoort een dansfeest voor jongeren op het Onze Lieve Vrouwekerkhof. Dit dansfeest is de aftrap voor Amersfoort Jong. Samen met jongeren zelf, maar ook ouders, scholen en andere instellingen werkt de gemeente Amersfoort de komende vier jaar aan een stad met ruimte, kansen en zorg voor alle Amersfoortse jongeren. De gemeente wil jongeren betrekken bij alles wat met jeugdbeleid te maken heeft. Eén van de instrumenten hiervoor is de jongerenprijs. In de promotie vooraf en tijdens het dansfeest vraagt de gemeente aandacht voor de jongerenprijs 2007. De gemeente nodigt jongeren met deze prijs uit aan te geven welke ideeën en wensen zij zelf hebben. Eén ding weet de gemeente Amersfoort zeker: jongeren willen dansen in Amersfoort, vandaar een dansfeest op 10 november met de bekende DJ Jeroen Post en Amersfoortse publiekstrekker DJ TDK.

Amersfoort Jong

Amersfoort telt 42.000 jongeren onder de 24 jaar. Dat is maar liefst 31% van de bevolking. Met de uitbreiding van de stad zal het aantal kinderen en jongeren verder toenemen (8.000 jongeren erbij in 2015). Voeg daar nog een verwachte aanwas van studenten bij, dan is de toekomst van Amersfoort als jonge stad een feit! Het college heeft daarom een kader opgesteld waarbinnen het jeugdbeleid de komende vier jaren kan worden ingevuld. Het is een uitgebreide agenda voor de toekomst waarbinnen vele onderwerpen worden aangepakt en uitgewerkt. Al met al een hele operatie: Amersfoort Jong. Meer informatie over Amersfoort Jong staat op www.amersfoort.nl/jong.

Jongerenprijs
De jongerenprijs is een van de instrumenten om jongeren te betrekken bij het jeugdbeleid. Vanaf begin november 2006 kunnen jongeren van 12 tot 23 jaar een plan indienen en meedingen naar de Jongerenprijs 2007. Er zijn twee leeftijdscategorieën (12- 16 jaar en 17 - 23 jaar). In beide categorieën is een prijs te winnen. E 5.000, -- voor de deelnemers tussen de 12 en 16 jaar en E 10.000, -- voor jongeren tussen 17 en 23 jaar. Het plan mag overal over gaan: zolang het Amersfoortse jongeren maar ten goede komt. Meer informatie vinden jongeren op de website WW.jongerenprijsamersfoort.nl. Daar kan het plan direct online worden ingediend. De inzendtermijn sluit 28 januari 2006. 30 maart 2007 wordt de prijs uitgereikt.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs. Telefoon: 033 469 43 51, e-mail: t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.

---- --