ANBO

Week van de chronisch zieken 10 t/m 16 november


01-11-2006

Van 10 tot en met 16 november vindt voor de tiende keer de Week van de Chronisch Zieken plaats. Centraal thema is dit jaar In beweging. Allerlei organisaties, waaronder patiëntenverenigingen, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en lokale verenigingen organiseren speciale activiteiten voor mensen met een chronische aandoening of beperking. Mensen kunnen hier gratis aan meedoen. Agis is de hoofdsponsor van de Week van de Chronisch Zieken.

De markten staan in het teken van gezond bewegen en alles wat daarbij komt kijken. Er wordt daarvoor samen met diverse partners: het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen verzorgt de workshop Nederland Danst, Tigra en Club Fysio (partijen die beweegprogramma's ontwikkeld hebben) geven workshops over de mogelijkheden van bewegen met een chronische aandoening, bij de Diabetesvereniging Nederland kan men bloed laten prikken, het Astma Fonds neemt een longfunctie test af. Daarnaast kan men de gezondheid laten testen via een health check. Bovendien maken bezoekers kans op een ballonvaart wanneer zij deelnemen aan een wedstrijd die georganiseerd wordt.

Kijk voor meer informatie op www.agisweb.nl/bewegen en op de website www.chronischziek.nl. Op deze laatstgenoemde website leest u meer over deze week en alle activiteiten.
Om direct naar het overzicht te gaan van alle activiteiten klikt u op de onderstaande link:
http://www.chronischziek.nl/pages/weekprogramma.php?select=weekprogram ma
Hier kunt u per plaats of onderwerp zoeken naar een activiteit. Tevens kunt u zonder een keuze te maken op de zoekknop klikken en dan krijgt u het gehele weekprogramma.