Ingezonden persbericht


Operatie Jong en FORUM: Jongdebat met Verhagen, Albayrak, Verdonk, Kant en Vendrik

Op de slotmanifestatie van de Week van Jong NL op vrijdag 10 november gaat Steven van Eijck in debat met de running mate's van de grootste politieke partijen. Aan dit debat doen mee Agnes Kant (SP), Kees Vendrik (GroenLinks), Maxime Verhagen (CDA), Nebahat Albayrak (PvdA) en Rita Verdonk (VVD). Zij zullen met elkaar en met jongeren in debat over hun toekomst en het jeugdbeleid.

De slotmanifestatie van de Week van Jong NL is van 14.45 tot 17.45 uur in de Citrusveiling, Marconistraat 25 in Rotterdam. Tijdens deze slotmanifestatie wordt een overzicht gegeven van de hele week en laat Sadik Harchaoui samen met een groep deelnemende jongeren aan de hand van zelfgemaakte filmpjes zien hoe zij de van Week van Jong NL hebben ervaren. Wethouder Leonard Geluk opent met de Rotterdamse inzet voor een sterk jeugdbeleid presenteren. Na het optreden van Rapper Cino is er onder leiding van Steven van Eijck een politiek debat met Agnes Kant (SP), Kees Vendrik (GroenLinks), Maxime Verhagen (CDA), Nebahat Albayrak (PvdA) en Rita Verdonk (VVD). De politici zullen elkaar aan de tand voelen over de toekomst van jeugd- en jongerenbeleid in Nederland. De bijeenkomst wordt om 17.45 uur feestelijk afgesloten met hapjes, drankjes en een daverende muzikale performance van jongeren en DJ Joey Daniels.

Waarom de Week van Jong NL?

In Nederland zijn veel mensen betrokken bij het jeugd- en jongerenbeleid. Met veel inzet en betrokkenheid, maar vaak ook vanuit alleen de eigen invalshoek. Daardoor krijgen kinderen en jongeren niet altijd de juiste hulp op het juiste moment. Een sterk, integraal jeugdbeleid is daarom belangrijk. Een jeugdbeleid dat ook gericht is op álle jongeren in Nederland, want 'niet de afkomst maar de toekomst' telt. Zo hebben vooral preventieve voorzieningen nog altijd moeite om allochtone jongeren goed te bereiken. Dus gaat het ook over de toegankelijkheid van jeugdbeleid en jeugdvoorzieningen.

Voor meer informatie: http//:www.weekvanjongnl.nl

Noot voor de pers (