Gemeente Hoogezand-Sappemeer

10 november 2006: Dag van de Mantelzorg

Op vrijdag 10 november aanstaande vindt nationaal de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg plaats. In wijkcentrum De Reensche Compagnie (Tak van Poortvlietstraat 361) te Hoogezand worden van 09.00-12.30 uur de mantelzorgers in de gemeente Hoogezand-Sappemeer in het zonnetje gezet.

Mantelzorg

Mantelzorgers zijn mensen (jong en oud), die zorgen voor iemand met een chronische ziekte of een handicap. Het Steunpunt Mantelzorg biedt praktische en emotionele ondersteuning en lotgenotencontact, geeft informatie en advies over ziekten, handicaps,
ondersteuningsmogelijkheden en denkt mee in de situatie van de mantelzorger.

Dag van de Mantelzorg

Elk jaar vindt nationaal op 10 november de Dag van de Mantelzorg plaats om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en stil te staan bij de problemen waar mantelzorgers tegenaan kunnen lopen. In wijkcentrum De Reensche Compagnie te Hoogezand zijn alle mantelzorgers en andere geïnteresseerden welkom om onderstaand programma te volgen.

09.00 uur Zaal open

09.20 uur Opening door wethouder Cor Drost

09.30-10.30 uur Informatiebijeenkomst: 1 januari 2007 komt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wat betekent deze wet voor de mantelzorger?

10.30-10.45 uur Pauze

10.45-12.15 uur Tijd voor ontspanning! Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf én uw lichaam! Met medewerking van studenten fysiotherapie van de Hanzehogeschool Groningen.

12.30 uur Afsluiting

Aanmelding

Mantelzorgers en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg bij het Steunpunt Mantelzorg.

Per telefoon: (0598) 35 03 50

Per e-mail: m.louwsma@hoogezand-sappemeer.nl

Per post:
Steunpunt Mantelzorg

Postbus 335

9600 AH Hoogezand

Indien iemand graag aanwezig wil zijn bij de Dag van de Mantelzorg, maar degene die hij of zij verzorgt niet alleen thuis kan blijven, dan zal het Steunpunt Mantelzorg proberen een vrijwilliger voor de mantelzorger te regelen, mits dit tijdig is aangegeven.