Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

10 t/m 19 november 2006, Week van de chronisch zieken

's-Hertogenbosch, 6 november 2006 - Bewegen is tegenwoordig een hot item." Elke dag minimaal een half uur intensief bewegen is goed voor je. Maak minimaal 10.000 stappen per dag. Bewegen moet, bewegen doet je goed." Maar wat nou als bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is?

Stel dat u niet meer op uw eigen lichaam kunt vertrouwen, omdat het hart problemen geeft of elke beweging u in verhouding veel inspanning kost omdat uw longen niet meer optimaal functioneren. Het zenuwstelsel laat u in de steek, omdat er een herseninfarct heeft plaatsgevonden, of omdat er sprake is van multiple sclerose, de ziekte van Parkinson of diabetes (suikerziekte).Het kan ook zijn dat bewegen pijn doet, omdat spieren en gewrichten niet meewerken vanwege reumatische klachten.

Allemaal redenen om niet zomaar die 10.000 stappen per dag te zetten of om u aan te melden bij een sportvereniging om te gaan sporten.

Gelukkig houdt Servicepunt Sport en Bewegen van de gemeente 's-Hertogenbosch wèl rekening met deze mensen. Er zijn speciale groepen voor mensen met chronische aandoeningen. Iedereen met een chronische aandoening die toch graag in beweging wil komen of in beweging wil blijven kan zich aanmelden bij een groep. Het voordeel van bewegen in een dergelijke groep is dat er rekening gehouden wordt met de beperkingen. Omdat iedereen iets mankeert, heeft iedereen begrip voor elkaar als het even niet zo soepel gaat. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u op deze manier weer plezier in bewegen kunt krijgen.

De groepen zijn bedoeld voor mensen van 30 jaar en ouder. U kunt 3 keer komen kijken en vooral ook meedoen, pas daarna hoeft u te beslissen of u zich wilt aansluiten bij een groep. Meedoen in de proefperiode is van groot belang, omdat u dan ook kunt voelen wat het bewegen met uw lichaam doet. En bovendien kunt u dan ervaren hoe leuk en prettig het is om weer in beweging te zijn. Voor meer informatie of voor het willen volgen van proeflessen kunt u contact opnemen met Servicepunt Sport en Bewegen tel. 073-6159777 of met Vivent tel. 0900-5152535. Kijk ook eens op onze site: www.servicepuntsportenbewegen.nl Zie voor informatie over de 'Week van de chronisch zieken': www.chronischziek.nl

Locaties

Hieronder vindt u de locaties en tijden waarop gezond bewegen voor mensen met chronische aandoeningen plaats vindt. Bij voldoende belangstelling wordt de mogelijkheid bekeken of er een extra groep kan starten!

Waar: Buurthuis "De Stolp", Rijnstraat 497
Wanneer: Maandag 09.45 - 10.45 uur
10.45 - 11.45 uur
Informatie: Gezondheidscentrum "Samen Beter"
Mevr. Margot Peters, tel. 613 07 65
Prijs: E 20,- per kwartaal

Waar: Balletzaal van Sporthal "De Hazelaar", T.M. Kortenhorstlaan 6, Rosmalen Wanneer: ` Dinsdag 09.00 - 10.00 uur

Waar: Steunpunt "De Epigoon", Durendael 1
Wanneer: Dinsdag 11.45 - 12.45 uur

Waar: Sociaal Cultureel Centrum "De Helftheuvel", Helftheuvelpassage 115 Wanneer: Dinsdag 13.15 - 14.15 uur

Prijs per kalenderjaar:
E 63,55 (40 lessen per jaar)

Note voor de redactie:
Neem contact op met Hetty van der Sluijs wanneer u een les wilt bijwonen. 073-5214917.
Verzoek om eventueel fotomateriaal van een reportage ook aan het Servicepunt ter beschikking te stellen. Elise Rasenberg, PR en Communicatie.
073- 6159859

---- --