Gemeente Zoetermeer

Overheid en bedrijfsleven slaan handen ineen

Partijen richten Sociaal Economisch Platform op De gemeente Zoetermeer en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven tekenen op 10 november aanstaande een convenant over de samenwerking die moet leiden tot een beter ondernemingsklimaat en meer arbeidsplaatsen. In het convenant zijn op hoofdlijnen afspraken vastgelegd voor het gezamenlijk opstellen, uitwerken en realiseren van de Sociaal Economische Agenda 2006-2009.

Partijen (h)erkennen elkaars aandachtspunten en gewenste resultaten op economisch en sociaal gebied zoals onder meer revitalisering van bedrijventerreinen, klantgerichte dienstverlening door de gemeente aan bedrijven en het verlagen van het aantal uitkeringsgerechtigden. Om dit te bereiken zal de gemeente de regie van de samenwerking op zich nemen en zullen de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven hun achterban informeren en enthousiasmeren om deel te nemen.

De gemeentelijke doelstellingen zijn vastgelegd in het collegeprogramma Zoetermeer 2006-2010 onder het speerpunt Samen aan het werk. Al eerder, op 20 maart jl. is over het thema onderwijs een overeenkomst getekend tussen de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven, het zg. SOB (Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven). (zie voor meer informatie www.sobonline.nl)

De deelnemende organisaties zijn: Kamer van Koophandel Haaglanden, Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ), Detailhandelsvereniging Zoetermeer (DVZ), Vereniging Promotie Stadshart, gemeente Zoetermeer, Centrum Werk en Inkomen, Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij de ondertekening. Deze vindt plaats in het Bouwhuis, Zilverstraat 69 te Zoetermeer. Het programma ziet er als volgt uit:

09.00 uur ontvangst
09.10 uur welkom door wethouder Haan
09.20 uur woord door de voorzitter RVOZ, de heer J. Burger 09.30 uur ondertekening Convenant
09.50 uur afsluiting door wethouder Emmens
10.00 uur gelegenheid voor pers voor het stellen van vragen