Gemeente Dordrecht


---

Vervanging aantal stempassen

Judith Punt

Deze week ontvangen 64 kiesgerechtigden van de gemeente Dordrecht een nieuwe, vervangende stempas. Een aantal van hen heeft per abuis twee stempassen ontvangen.
Na een signaal van een alerte burger bleek bij controle dat een groep van 64 kiezers mogelijk twee stempassen heeft ontvangen. De oorzaak van de dubbele stempas ligt bij de leverancier van de stempassen. Bij het uitprinten van de stempas is een herstart in het productieproces gemaakt. Hierbij is een aantal stempassen dubbel geprint. Het gaat om een aantal opeenvolgende stempassen uit een bepaalde printreeks. Uit voorzorg heeft de gemeente besloten om alle 64 opeenvolgende stempassen uit deze reeks ongeldig te verklaren.

Uitreiking nieuwe stempas
Als gevolg hiervan ontvangen de betreffende kiesgerechtigden op vrijdag 10 november een brief van de burgemeester met daarin de nieuwe stempas.

Registratie vervallen stempassen
De oude stempas staat bij de gemeente geregistreerd als ongeldig. Bij de stembureaus ligt een lijst van alle stempassen die ongeldig of vervallen zijn verklaard. Het is dus niet mogelijk om met een ongeldige c.q. vervallen stempas te stemmen.

Redactie
Judith Punt
Communicatie

telefoon (078) 639 65 52

Informatie
Mevrouw E. Kersten
Afdeling Burgerzaken
telefoon (078) 639 65 52