Socialistische Partij

SP :: Nieuws

Tournee lijstduwer Huub Oosterhuis: God Weet Komt Het Goed

08-11-2006 * `God Weet Komt Het Goed' is het motto van de tournee die Huub Oosterhuis vanaf 10 november maakt door Nederland. Hij doet dat in het kader van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen als lijstduwer van de SP.

Tijdens zijn tournee nodigt Oosterhuis belangstellenden uit om met hem in gesprek te gaan over de relatie tussen geloof en politiek. Volgens Oosterhuis is het tijd om te geloven in nieuw optimisme in samenleving en politiek. Maar hoe kunnen we inhoud geven in de concrete politiek aan wezenlijke zaken als mededogen, barmhartigheid en naastenliefde?

Oosterhuis stak zondag meer dan 3.300 SP-vrijwilligers een hart onder de riem in Arnhem, waar de SP het startsein gaf voor de finale van de verkiezingscampagne. Hij riep op om door te gaan met de strijd voor een betere samenleving en zei te merken `dat er veel mensen zijn die deel willen uitmaken van iets dat groter is dan zijzelf'.Daags ervoor was hij hoofdspreker tijdens de manifestatie in Den Haag voor een generaal pardon. Ook daar wees hij op de kolossale botsing die hij ziet tussen christelijke waarden en het kabinetsbeleid.

Oosterhuis is theoloog, dichter en schrijver van groot aantal boeken over religie, maatschappij en cultuur. Zijn religieuze liederen worden in veel kerken gezongen. Hij is oprichter van de Amsterdamse culturele centra De Balie en de Rode Hoed en eredoctor aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Ook via het internet is de 72-jarige Oosterhuis actief in de campagne. GeĂŻnteresseerden kunnen op SP.nl de toespraak zien die hij hield op 7 oktober op het SP-verkiezingscongres in Amsterdam.

Tijdens de tournee zal Oosterhuis de volgende steden aandoen:

* Vrijdag 10 November: Tilburg
Hotel Mercure, Heuvelpoort 300, Aanvang: 20:00 uur * Zondag 12 november: Rotterdam
Arminius (Museumpark 3) Aanvang: 14:30 uur
* Maandag 13 november: Nijmegen
Stadsschouwburg (Keizer Karelplein 32) Aanvang 20:00 uur * Dinsdag 14 november: Heerlen
Tulip Inn (Stationstraat 16) Aanvang 20:00 uur * Woensdag 15 november: Amsterdam
Rode Hoed (Keizersgracht 102) Aanvang 20:00 uur

De entree is steeds gratis.