Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 058 JAB
Datum: 9 november 2006

Ontvangst bij de Kamer van Koophandel
Ambassadeur van Letland bezoekt provincie Fryslân

De ambassadeur van Letland, mevrouw Baiba Bra?e, brengt vrijdag 10 november a.s. een werkbezoek aan de provincie Fryslân. Als onderdeel van dit bezoek zal zij deelnemen aan een bijeenkomst met ondernemers in het gebouw van de Kamer van Koophandel.

De ambassadeur wordt tijdens de lunchbijeenkomst geïnformeerd over de Friese economie en over de Friese bedrijven die contacten onderhouden met Letland en andere Baltische staten.

Fryslân House
Na de lunch wordt een live beeldverbinding tot stand gebracht met het Fryslân House in Riga. Dit 'huis' wordt op 10 november namelijk feestelijk geopend door de burgemeester van Riga, in aanwezigheid van gedeputeerde Bijman van Economische Zaken en de ambassadeur van Nederland in Letland. Tijdens de verbinding zal mw. Bra?e door de heren Van der Meer en Drogendijk, initiatiefnemers vanaf het 1e uur, worden geïnformeerd over het doel van het Fryslân House in Letland.

Naast de ontvangst op de Kamer van Koophandel, brengt de ambassadeur Žs ochtends bezoeken aan het AOC in Leeuwarden en aan het PTC+ in Oentsjerk (agrarisch trainingscentrum). Žs Middags volgt nog een ontmoeting met Commissaris der Koningin Nijpels op het provinciehuis, en wordt een bezoek gebracht aan de Leeuwarder Courant.

U bent van harte welkom vanaf 13.30 uur bij de KvK.

Datum: vrijdag 10 november 2006
Aanvang: 13.30 - 14.15 uur
Locatie: Kamer van Koophandel, Heliconweg 62 te Leeuwarden


---- --