Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Satellietlancering regionale publieke omroepen in de studio van RTV Noord-Holland te Amsterdam

10 november 2006

Hilversum, 7 november 2006

LS,

Het kabinet heeft met instemming van de Tweede Kamer besloten tot afschakeling van alle analoge televisiezenders in Nederland in de nacht van 10 op 11 december 2006. In plaats van de analoge televisie-uitzendingen zullen digitale televisie-uitzendingen plaatsvinden.

Eveneens heeft het Kabinet besloten om uitzendingen van de regionale omroepen via de satelliet mede mogelijk te maken. Op vrijdag 10 november 2006 zullen dan ook tien van de dertien regionale publieke omroepen hun televisie- en radio programma's ook via de satelliet gaan uitzenden. De start van de uitzendingen via de satelliet wordt verricht door de Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Maria van der Hoeven in bijzijn van haar collega, de Minister van Economische Zaken Joop Wijn.

Voorafgaand aan de feestelijke lancering zullen beide Ministers in een gesprek met hoogleraar digitale mediastudies van de Universiteit van Leiden, prof. Dr. Paul Rutten en de voorzitter van het ROOS bestuur, Eric Wehrmeijer, discussiëren over de rol van de regionale publieke omroepen in een veranderend medialandschap. Die discussie wordt geleid door Eric Post en Margreet Reijntjes, twee veelbelovende presentatoren bij de regionale publieke omroepen.

U wordt uitgenodigd bij deze feestelijke lancering aanwezig te zijn en u vindt bijgaand de uitnodiging die hiervoor is verstuurd.

Het gesprek met de Ministers wordt opgenomen in de studio van RTV Noord-Holland en is alleen via een aftak beschikbaar voor andere media. De feestelijke lancering vindt plaats in de centrale hal van RTV Noord-Holland. Desgewenst kunt u daarvan zelf radio- of televisieopnamen maken. Wij vragen u zowel voor de aftak als voor de eigen opnamen contact op te nemen met Wiljan Pongers van RTV Noord-Holland. De gegevens van RTV Noord-Holland vindt u onderaan deze uitnodiging.

RTV Noord-Holland zal eveneens beelden van de lancering op Datiq plaatsen. Wij zullen Datiq aangeven dat deze beelden door alle partijen die toegang tot Datiq hebben gedownload mogen worden. De kosten voor het downloaden van Datiq dient u zelf te dragen.

Bij de bijeenkomst ligt een persmap gereed met achtergrondinformatie, persberichten en een kopie van het rapport De Toekomst van de Regionale Publieke Omroep van prof. dr. Paul Rutten.

Adres RTV Noord-Holland
Aletta Jacobslaan 9
Amsterdam
Telefoonnummer 020 ­ 8 50 50 50
Contactpersoon de heer Wiljan Pongers

Met vriendelijke groet,
Stichting ROOS

Gerard Schuiteman
directeur